Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA a lansat emblema oficială a Campionatului Mondial din Qatar, din 2022

FIFA a lansat emblema oficială a Campionatului Mondial din Qatar, din 2022

Cupa Mondială

Comentarii

FIFA a lansat, marţi, la Doha, la ora locală 20.22, emblema oficială a turneului final al Cupei Mondiale din 2022, care va fi găzduit de Qatar.

Logo-ul a fost proiectat pe cele mai importante clădiri, Burj Doha, Katara Cultural Village Amphitheatre, Ministerul de Interne, piaţa Souq Waqif şi Fortul Al Zubarah, care face parte din patrimoniul UNESCO. Imaginea emblemei a fost proiectată şi pe clădiri din alte oraşe ale lumii.

Designul emblemei întruchipează viziunea unui eveniment care conectează şi antrenează întreaga lume, înfăţişând în acelaşi timp elemente vizibile ale culturii arabe locale şi regionale, dar şi ale fotbalului

Curbele emblemei reprezintă ondulaţiile dunelor din deşert, iar bucla neîntreruptă reprezintă atât numărul 8 - numărul stadioanelor pe care se vor juca meciurile turneului final, cât şi simbolul infinitului, care reflectă natura interconectată a evenimentului. În afara faptului că se aseamănă cu conturul trofeului FIFA World Cup Trophy, forma emblemei se inspită dintr-un şal tradiţional de lână. Iarna, şalurile sunt purtate în întreag lume şi în Zona Golfului în particular, de un număr mare de persoane, în diferite stiluri. Referirea la iarnă simbolizează faptul că turneul se va desfăşura pentru prima dată în istorie în acest anotimp.

Cupa Mondială din Qatar se va disputa între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022.

Afla mai multe despre: campionatul mondialqatar 

viewscnt
Articole similare