Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA, lovitură devastatoare pentru campionatul României. Ce decizie urmează să anunţe Gianni Infantino

FIFA, lovitură devastatoare pentru campionatul României. Ce decizie urmează să anunţe Gianni Infantino

Superliga

Comentarii

FIFA urmează să anunţe o schimbare de regulament care dă peste modul în care echipele din România făceau transferuri. Forul internaţional vrea să limiteze numărul de transferuri pe care o echipă le poate face.

FIFA urmează să restricţioneze numărul de jucători pe care un club îi poate semna într-o singură fereastră de transferuri. Potrivi El Mundo Deportivo, organismul internaţional va ieşi în zilele următoare cu o declaraţie în care va anunţa această schimbare. Noua regulă va fi aplicată încă din următoare fereastră de transferuri, adică cea din vară şi, momentan, va afecta doar transferurile internaţionale.

Astfel, potrivit El Mundo Deportivo, un club va avea voie începând cu vara viitoare să transfere doar opt jucători. Din 2021, numărul va scădea la maximum şapte jucători cumpăraţi pe fereastra de transferuri. Marea schimbare va interveni în 2022, când o echipă poate transfera maximum şase jucători şi regula va afecta inclusiv tranzacţiile care se vor efectua în campionatele naţionale. Noua regulă va fi valabilă doar în cazul jucătorilor de peste 22 de ani.

Forul condus de Gianni Infantino vrea astfel să evite situaţii în care unele cluburi rulează din diferite motive zeci de jucători pe sezon. De exemplu, Udinese avea la un moment dat sub contract nu mai puţin de 102 jucători, pe  care îi trimitea la diferite echipe.

Liga 1, printre cele mai afectate de restricţiile la transferuri

Într-un studiu făcut de Football Observatory, campionatul României este printre cele mai instabile din Europa. Cluburile din Liga 1 obişnuiesc să ruleze zeci de jucători în fiecare fereastră de transferuri. De exemplu, în curtea lui CFR Cluj au ajuns în vară nu mai puţin de 17 jucători. Câţiva dintre aceştia au revenit după ce împrumutul la alte echipe le-a expirat. Apoi, au fost din nou împrumutaţi.

La FCSB, în vară au venit 23 de jucători. La fel ca la CFR Cluj, unii au revenit după ce au fost împrumutaţi la alte echipe. Însă au fost şi cazurile unor jucători care au fost transferaţi şi apoi au fost daţi afară după doar câteva luni. Sunt cazurile unor jucători precum Andrei Marc sau Lukasz Gikiewicz.

Dinamo a fost şi ea printre cele mai active echipe în fereastra de transferuri din vară. Nu mai puţin de 26 de jucători au fost legitimaţi la echipa din Ştefan cel Mare. La Poli Iaşi au ajuns 25 de jucători, în timp ce Astra a legitimat 24 de jucători.

 

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare