Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA nu acceptă criteriul impus de Burleanu la alegerile FRF | Dezvăluiri în premieră: "Regula din România nu poate exista!"

FIFA nu acceptă criteriul impus de Burleanu la alegerile FRF | Dezvăluiri în premieră: "Regula din România nu poate exista!"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Regula pe care a încercat s-o impună Răzvan Burleanu la FRF, restricţionarea dreptului de a candida al celor care nu au lucrat într-o instituţie subordonată federaţiei, nu poate funcţiona în fotbal. Asta susţine Matthias Voigt, fost preşedinte al federaţiei din Liechtenstein. Acesta a vorbit cu redactorii Gazetei Sporturilor.

"Când am vrut să candidez pentru preşedinţia federaţiei din Liechtenstein, m-am interesat la FIFA dacă există vreo prevedere care să mă împiedice, ca german, să deţin funcţia asta într-o altă ţară. Nu exista nimic, aşa că FIFA a spus că pot candida. Nici regula din România nu poate exista, cu doi ani din ultimii cinci lucraţi în cluburi româneşti. În fotbal e nevoie de deschidere, nu de îngrădirea dreptului de a candida. La FIFA există un secretar care a lucrat anterior la ONU. E asta o calificare suficientă pentru fotbal? S-a considerat că da", a spus acesta.

Fost membru al comisiilor UEFA şi FIFA, el explică de ce FIFA nu acceptă nici criteriul din România, cu cel puţin 2 ani din 5 lucraţi într-o asociaţie internă.

Afla mai multe despre: matthias voigtuefafifaregulaburleanulupescu 

viewscnt
Articole similare