Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA, reacţie foarte dură după incidentele de la PAOK - AEK. Grecii sunt ameninţaţi cu excluderea din toate competiţiile

FIFA, reacţie foarte dură după incidentele de la PAOK - AEK. Grecii sunt ameninţaţi cu excluderea din toate competiţiile
Comentarii

FIFA a luat atitudinea şi a trimis o scrisoare federaţiei de fotbal din Grecia în care elenii sunt avertizaţi că există riscul să fie excluşi din toate competiţiile dacă nu-şi rezolvă rapid problemele din campionat. Reacţia vine după scandalul de la PAOK - AEK, când patronul lui Salonic a intrat cu pistolul pe teren.

Campionatul Greciei a atins culmea tensiunii după ce PAOK a marcat în finalul meciului cu AEK, când tabela arăta 0-0. Ar fi fost golul prin care echipa antenată de Răzvan Lucescu ar fi trecut pe primul loc în Grecia. Arbitrul a anulat însă golul, pe motiv de off-side. Imediat, patronul lui PAOK a intrat pe teren şi le-a cerut jucătorilor să nu mai continue meciul. În plus, i-ar fi ameninţat pe arbitri, în condiţiile în care avea un pistol la brâu.

Guvernul din Grecia a decis astfel să suspende meciurile de campionat, pentru a calma situaţia. UEFA a transmis că nu se poate implica în competiţiile interne, însă FIFA n-a fost pe aceeaşi poziţie. Potrivit AS.com, federaţia din Grecia a primit o scrisoare din partea FIFA, prin care este ameninţată inclusiv cu dezafiliera, dacă nu-şi rezolvă rapid problemele din campionatul intern.

”Comitetul de Etică are dreptul de a investiga şi urmări cazurile naţionale, dacă federaţiile, confederaţiile sau alte organizaţii sportive nu judecă şi şi pedepsesc astfel de infracţiuni”, este o parte din scrisoare trimisă de FIFA. Forul internaţional cere federaţiei elene să acţioneze imediat, altfel va avea parte de ”măsuri corective şi există inclusiv posibilitatea federaţiei greceşti”. Ceea ce ar însemna că nici naţionala Greciei, nici echipele de club n-ar mai avea dreptul să joace meciuri internaţionale.


 

Afla mai multe despre: paok salonicrazvan lucescuaekfifa 

viewscnt
Articole similare