Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA şi UEFA au decis soarta naturalizării lui Virgiliu Postolachi, de la Lille. "El vrea să joace pentru România"

FIFA şi UEFA au decis soarta naturalizării lui Virgiliu Postolachi, de la Lille. "El vrea să joace pentru România"

Fotbal

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a trimis către UEFA toate documentele necesare naturalizării jucătorului născut în Moldova, Virgiliu Postolache, însă nu a avut succesul dorit. FIFA a făcut anunţul final.

Într-un interviu acordat pentru Prosport, Oleg Postolachi este nemulţumit de faptul că oficialii Federaţiei Române de Fotbal par că nu-i mai acorde niciun fel de atenţie jucătorului, în ultima perioadă. Dacă în urmă cu ceva timp roiau în jurul fostului jucător de la PSG, acum nimeni nu mai dă un telefon să se se intereseze de soarta jucătorului.

"Când dânşii aveau nevoie să ne facă să alegem să jucăm pentru România ne căutau şi de trei ori pe săptămână. Chiar l-au trimis şi pe domnul Geolgău la Paris. Acum, nici măcar domnul Geolgău nu mă mai sună. Nu am mai vorbit nici cu dânsul de foarte mult timp. Nici nu ştiu în ce stagiu este acel litigiu, dar timpul trece şi uitaţi că băiatul meu nu este selecţionat de nimeni", a declarat tatăl său.

Chiar dacă s-au interesat de el şi celelalte două echipe naţionale care au dreptul la convocarea sa, Republica Moldova şi Franţa, Virgiliu Postolache este convins că cea mai bună alegere este echipa naţională a României, însă UEFA şi FIFA nu sunt de aceeaşi părere.

"Fiul meu vrea să joace pentru România, dar nici nu mai poate să aştepte la nesfârşit. Dacă cei de la Bucureşti nu se grăbesc să rezolve problema lui Virgiliu, atunci vom fi nevoiţi să luăm o decizie cât mai repede. Este foarte important pentru fiul meu ca el să joace la 19 ani pentru o naţională, dar se pare că este greu să joace pentru România, deşi nu uitaţi că el a obţinut de un an cetăţenia acestei ţări", a completat Oleg Postolachi, pentru aceeaşi sursă.

Un jucător care poate reprezenta mai multe asociaţii, va putea evolua pentru o echipă naţională ce reprezintă una dintre asociaţiile respective, dacă va îndeplini cel puţin unul dintre următoarele criterii:

a) s-a născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia
b) părinţii biologici s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia
c) bunicii s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia
d) a trăit pentru cel puţin doi ani consecutivi pe teritoriul ţării în care se află asociaţia


Virgiliu Postolachi nu s-ar încadra nici măcar la punctul c), chiar dacă bunicii din partea mamei erau cetăţeni români, deoarece erau născuţi pe teritoriul României Mari, în Basarabia, Republica Moldova de azi. Ţinând cont de acest aspect, FIFA şi UEFA nu i-au dat acceptul jucătorului de a reprezenta România.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare