Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA şi UEFA regretă dispariţia lui Diego Armando Maradona. "Odihneşte-te în pace, dragă Diego. Te iubim!"

FIFA şi UEFA regretă dispariţia lui Diego Armando Maradona. "Odihneşte-te în pace, dragă Diego. Te iubim!"

Fotbal

Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a adus un omagiu lui Diego Maradona printr-un mesaj postat pe site-ul oficial al forului mondial, el declarând argentinianul merită recunoştinţă veşnică pentru ce a făcut pentru fotbal.

“Este o zi incredibil de tristă. Diego al nostru ne-a părăsit. Inimile noastre – ale tuturor celor care l-au iubit pentru cum era şi pentru ce a reprezentat – s-au oprit o clipă. Tăcerea noastră, lacrimile noastre, durerea noastră este singurul lucru pe care în simţim în adâncul nostru acum. Am spus mereu şi o repet acum, mai convins ca oricând: Ceea ce Diego a făcut pentru fotbal, pentru a ne face pe noi toţi să ne îndrăgostim de acest joc frumos, este unic. Este, aşa cum este el, pur şi simplu imens... Diego merită recunoştinţa noastră veşnică şi pentru asta, pentru că ne-a uimit cu talentul său incredibil şi da, pentru că a fost atât de unic: pentru că a fost Diego Armando Maradona, o legendă, un erou şi... un bărbat. Diego poate fi etern acum dar pentru totdeauna Diego va avea şi cel mai proeminent loc în povestea incredibilă a tuturor basmelor din fotbal. Condoleanţe familiei şi prietenilor săi în această perioadă dificilă. Odihneşte-te în pace, dragă Diego. Te iubim”, este mesajul lui Infantino, potrivit fifa.com.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat şocat şi profund întristat de vestea morţii lui Maradona.

Sunt profund întristat de vestea morţii lui Diego Maradona, unul dintre cei mai mari din fotbalul mondial şi una dintre figurile emblematice. Recent l-am contactat pentru a-i ura însănătoşire grabnică, iar această veste este pentru mine un şoc considerabil. Diego Maradona a reuşit măreţia ca jucător minunat, cu geniu şi charismă. A fost un erou în ţara sa, Argentina, cu care s-a bucurat de glorie la Cupa Mondială, şi a devenit un idol etern pentru suporterii echipei Napoli, care nu vor uita niciodată succesele pe care el le-a adus clubului în perioada memorabilă petrecută în Italia.Va rămâne în istorie ca o persoană care a luminat fotbalul şi i-a încântat pe fani, tineri şi bătrâni, cu talentul său. Am decis ca în memoria lui Diego să se ţină un minut de reculegere la meciurile din această săptămână”, a afirmat Ceferin, potrivit uefa.com.

Diego Maradona a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 60 de ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare