Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final 8, scenariul propus pentru terminarea sezonului în Liga Campionilor. Când ar urma să reînceapă competiţia

Final 8, scenariul propus pentru terminarea sezonului în Liga Campionilor. Când ar urma să reînceapă competiţia
Comentarii

UEFA şi Asociaţia europeană a cluburilor (ECA) intenţionează să finalizeze actuala ediţie a Ligi Campionilor la fotbal, oprită în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, iar una dintre variante o reprezintă organizarea unui turneu "Final 8", în cursul lunii august, anunţă mai multe ziare spaniole, între care şi El Mundo Deportivo.

În joc sunt veniturile din drepturile de televizare pentru acest sezon, precum şi riscul de scădere a valorii acestora pentru următoarea ediţie a competiţiei.

Cele două organizaţii caută în prezent un loc pentru organizarea acestei formule cu opt echipe, într-o zonă izolată în care jucătorii şi membrii staff-urilor acestora să fie feriţi de coronavirus. Meciurile rămase de disputat urmează să se joace apoi sub acest format, scrie publicaţia catalană.

Problema o reprezintă, însă, faptul că dacă formatul competiţiei va fi schimbat, o parte din contractele de televizare ar urma să fie renegociate, pentru că bazele acordului semnat s-ar schimba, ceea ce ar face lucrurile foarte dificile.



Se mai are, totodată, în vedere posibilitatea disputării sferturilor de finală şi semifinalelor Champions League într-un singur meci, pe terenuri neutre, pentru a a reduce formatul, în timp ce finala ar putea fi menţinută pe Stadionul Olimipc Ataturk din Istanbul, care trebuia să găzduiască iniţial ultimul act din Liga Campionilor, pe 30 mai.

Comitetul Executiv al UEFA se va reuni din nou săptămâna viitoare, prioritatea forului european reprezentând-o încheierea campionatelor şi cupelor din fiecare ţară, până pe 3 august, după care urmează să se finalizeze şi cele două cupe continentale, Liga Campionilor şi Europa League.

Afla mai multe despre: uefa champions leaguefinal 8scenariuuefa 

viewscnt
Articole similare