Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de carieră pentru o legendă de la Juventus! Reacţie fabuloasă a unui mare jucător: "Îţi mulţumesc din suflet pentru tot"

Final de carieră pentru o legendă de la Juventus! Reacţie fabuloasă a unui mare jucător: "Îţi mulţumesc din suflet pentru tot"
Comentarii

Claudio Marchisio, în vârstă de 33 de ani, a decis să pună punct carierei de fotbalist, la un an după ce a părăsit Juventus Torino. Retragerea italianului a fost întâmpinată cu un mesaj fabulos al unui fost adversar.

Marchisio a jucat la Juventus timp de 13 ani, din 2005 până în 2018. A trecut prin toate emoţiile posibile alături de "bătrâna doamnă", de la retrogradarea în Serie B şi promovarea rapidă înapoi, în Serie A, până la multiplele titluri de campion şi cele două finale pierdute de UEFA Champions League. 

A fost considerat unul dintre cei mai importanţi jucători de la Juventus în cele şapte sezoane câştigate de clubul bianconero. Mijlocaşul box-to-box a făcut un parteneriat extrem de bun cu Andrea Pirlo, atât la echipa de club, cât şi la echipa naţională, până în momentul în care Pirlo a plecat de la Juventus şi totodată s-a retras de la naţionala Italiei. Din cele cinci goluri marcate de Marchisio la naţională, ultimul a venit chiar împotriva României. În noiembrie 2015, mijlocaşul înscria împotriva "tricolorilor" într-o partidă care avea să se termine la egalitate, 2-2. 

  • 435 de meciuri a jucat Marchisio de-a lungul carierei. A marcat 39 de goluri şi a oferit 44 de assist-uri
  • 55 de selecţii are în naţionala Italiei 
  • 16 trofee a câştigat Marchisio în cariera sa

Din păcate, problemele medicale şi-au pus amprenta asupra carierei lui Marchisio şi a fost nevoit să plece de la Juventus. Ultimul sezon el şi l-a petrecut în Rusia, la Zenit. 

MESAJUL PRIMIT DE MARCHISIO DUPĂ CE ŞI-A ANUNŢAT RETRAGEREA

Efectul pe care l-a lăsat Marchisio asupra fotbalului i-a impresionat pe mulţi microbişti, dar în aceeaşi măsură şi pe colegii sau adversarii săi. Marele Andres Iniesta a ţinut să îi trimită un mesaj italianului: "Mi-a plăcut să te văd jucând, dar şi mai mult jucând împotriva ta. De astăzi fotbalul este mai puţin fotbal. Îţi mulţumesc din suflet pentru tot", a scris Iniesta într-o postare pe Twitter. 

Afla mai multe despre: marchisio 

viewscnt
Articole similare