Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de eră! Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Marcelo. "Mbappe al fundaşilor stânga" şi-a dat acordul pentru transfer

Final de eră! Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Marcelo. "Mbappe al fundaşilor stânga" şi-a dat acordul pentru transfergalerie foto
Comentarii

Ferland Mendy, fundaşul stânga al echipei Olympique de Lyon, este alesul lui Real Madrid pentru a-l înlocui pe Marcelo, anunţă Marca.

Potrivit ziarului de casă al "galacticilor", directorul general al clubului Real Madrid, Jose Angel Sanchez, şi şeful departamentului de scouting Juni Calafat au mers în Franţa pentru a discuta cu oficialii lui Lyon despre Mendy.

Fundaşul de origine senegaleză, care a debutat în noiembrie 2018 în tricoul naţionalei Franţei, este de acord cu transferul pe Santiago Bernabeu, însă Real Madrid trebuie să ajungă la o înţelegere cu preşedintele lui Lyon. Jean Michel Aulas îl evaluează pe Mendy la 45 de milioane de euro, cu 15 milioane peste cota de piaţă a jucătorului.

La 23 de ani, Mendy impresionează atât prin forţă, cât şi prin stilul ofensiv asemănător lui Marcelo, omul pe care va trebui să îl înlocuiască pe Santiago Bernabeu. Internaţionalul brazilian, care împlineşte 31 de ani pe 12 mai, a avut evoluţii modeste în acest sezon, iar plecarea sa de la echipa pentru care joacă din 2007 pare iminentă.

Ferland Mendy, comparat cu Mbappe

Ferland Mendy se află la al doilea sezon în tricoul lui Olympique Lyon, el fiind transferat de la Le Havre pentru cinci milioane de euro. Mendy s-a impus rapid ca titular la Lyon şi a adunat 76 de meciuri şi a reuşit trei goluri şi şapte assist-uri, până în prezent.

"Este adevărat că totul a mers cu repeziciune după transferul de la Le Havre, dar îmi spun că trebuie să meargă şi mai repede. Trebuie să o ţin tot aşa", spunea Mendy pentru France Footbal, la începutul acestui an.

Ascensiunea incredibilă avută în ultimul timp i-a adus lui Mendy titulatura de "Mbappe al fundaşilor stânga". "El este Kylian Mbappe al fundaşilor stânga. Contrar opiniei generale, fundaşii stânga sunt la cea mai mare căutare după atacanţi, pentru că sunt foarte greu de găsit", a spus experimentatul impresar francez Yvan Le Mee, pentru France Football.

Ferland Mendy, dorit şi de Barcelona

Fundaşul de 23 de ani se află şi în vederile Barcelonei. În februarie anul acesta, Mundo Deportivo a scris că Eric Abidal l-a recomandat pe Mendy pe Camp Nou, iar scouterii Barcelonei l-au monitorizat la mai multe meciuri şi au ajuns la concluzia că francezul ar putea fi un înlocuitor pe termen lung pentru Jordi Alba.

1,78 m - atât măsoară jucătorul dorit de Real Madrid

24 de ani va împlini Ferland Mendy, pe 23 iunie

30 de milioane de euro este cota lui Ferland Mendy, conform Transfermarkt.de

2023 - până atunci mai are Mendy contract cu OL

Afla mai multe despre: marcelo 

viewscnt
Articole similare