Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de telenovelă! Barcelona a dat lovitura şi l-a TRANSFERAT pe brazilian. Când se anunţă oficial mutarea

Final de telenovelă! Barcelona a dat lovitura şi l-a TRANSFERAT pe brazilian. Când se anunţă oficial mutareagalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Presa de casă a Barcelonei anunţă că gruparea antrenată de Quique Setien s-a mişcat mai repede decât alte echipe importante din Europa şi l-a achiziţionat pe brazilianul Gustavo Maia.

Tânărul fotbalist brazilian în vârstă de 19 ani a fost subiectul unei adevărate ”telenovele”. Curtat de Barcelona şi Real Madrid, Gustavo Maia ar fi fost contactat în ultimele săptămâni de Josep Guardiola, tehnicianul formaţiei Manchester City.

Iar forţa financiară a englezilor a dat mari bătăi de cap catalanilor, care şi-au trimis oamenii în Brazilia, pentru a-l putea convinge pe Maia să joace lângă Messi.

Barcelona a câştigat lupta pentru Gustavo Maia, brazilianul dorit de jumătate din Europa

Interesant este că Gustavo joacă încă la Sao Paolo B, formaţia secundă a titratei echipe braziliene. El a debutat totuşi pentru prima echipă, iar presa din Brazilia îl descrie ca fiind un ”jucător diferit” de ceea ce oferă campionatul din această ţară în ultimii ani. O extremă foarte rapidă, Gustavo nu are nici măcar 1.70, dar are o capacitate de efort fantastică şi o tehnică impresionantă.

”În duelurile unu vs unu, Gustavo Maia este dezechilibrant şi devine letal. Are forţă de pătrundere şi o viteză care îl ajută să zboare pe lângă adversari” scrie Globeosporte.

Barcelona studiază posibilitatea de a-l împrumuta pentru unul sau două sezoane la  altă echipă din La Liga, cel mai probabil Betis Sevilla, scrie presa catalană.

Transferul lui Gustavo Maia va fi anunţat la finalul stagiunii, iar Barcelona va plăti pentru el 5 milioane de euro, dar se obligă să achite diverse bonusuri de performanţă, care pot duce mutarea la 20 de milioane de euro.

În principiu, catalanii ar fi pus mâna pe unul dintre cei mai talentaţi jucători ai fotbalului brazilian şi unul dintre viitorii lideri ai naţionalei, mai scrie presa din Catalonia.

Un jucător de la Barcelona cere să fie lăsat să plece. "Nesiguranţa financiară a făcut clubul instabil"

Unul dintre cei ai talentaţi tineri jucători de la Barcelona, Xavier Mbuyamba (18 ani), nu mai are răbdare să-şi aştepte rândul în formaţia lui Quique Setien şi a cerut conducerii să fie lăsat să plece.

Fundaşul este obişnuit cu antrenamentele de la prima echipă a Barcelonei, însă nu a avut ocazia să debuteze într-un meci oficial pentru Blaugrana, spre dezamăgirea acestuia.

"Toate discuţiile dintre conducători, şi dintre conducere şi jucător, nu ne-au lăsat o impresie bună pentru viitor. Clubul vrea jucători mari, precum Lautaro Martinez, în acelaşi timp pierde bani şi este nevoit să vândă. Nesiguranţa financiară a făcut din Barca un club instabil",  a declarat agentul jucătorului, Chris Barros, pentru 1limburg.nl.

Xavier Mbuyamba a ajuns la Barcelona în 2018, de la MVV Mastricht, şi a semnat un contract până în 2023 cu spaniolii. Ultima decizie privind viitorul jucătorului o va avea coordonatorul loturilor de tineret, Patrick Kluivert şi preşedintele clubului, Josep Maria Barolomeu. Ajax Amsterdam şi AZ Alkmaar şi-au manifestat, deja, interesul pentru tânărul fotbalist olandez.

Afla mai multe despre: gustavo maiamessibarcelona 

viewscnt
Articole similare