Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Finala cu numărul 41 din carieră! Simona Halep s-a calificat uşor în ultimul act la Melbourne. Singurul moment în care s-a enervat cu Qinwen Zheng: "Să mă spargă aici"

Finala cu numărul 41 din carieră! Simona Halep s-a calificat uşor în ultimul act la Melbourne. Singurul moment în care s-a enervat cu Qinwen Zheng: "Să mă spargă aici"

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 2, a acces în finala turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-2, pe chinezoaica Qinwen Zheng, locul 126 WTA, venită din calificări.

Simona Halep, în finala de la Melbourne

În finala cu numărul 41 din carieră, Halep va juca împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, care a beneficiat de retragerea principalei favorite, Naomi Osaka. Simona Halep a declarat că a jucat mai bine în meciul cu Qinwen Zheng decât a făcut-o în partida anterioară, cu Viktorija Golubic. Românca nu a uitat de faptul că a servit "groaznic" vineri şi a precizat că în jocul cu Zheng şi-a relaxat mai mult mâna la serviciu. Ea va urca de pe locul 20 cel puţin pe locul 15 după turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 1.

Zhen este o sportivă cu un tenis promiţător, aliniat celui practicat de noua generaţie de jucătoare din WTA. Chinezoaica de 19 ani serveşte şi loveşte puternic, e agresivă, găseşte unghiuri bune pe teren, dar are inconstanţa carcateristică vârstei. Alternează puncte câştigate uşor cu multe pierdute în acelaşi fel. În plus, se mişcă destul de greoi, putând fi surpinsă dacă este alergată dintr-o parte în alta a terenului şi obligată să lovescă din deplasare. Fără primul serviciu, şansele ei de a se impune scad destul de mult.

Simona Halep a jucat exact ce a trebuit în meciul de pe Rod Laver Arena. În primul rând a servit infinit mai bine decât a făcut-o în partida anterioară cu Viktorija Golubic, apoi a ţinut-o pe adversară într-o continuă mişcare. A insistat foarte mult pe reverul chinezoaicei, unul nu foarte rău, dar astfel a scos-o cât mai mult într-o parte a terenului, pentru ca apoi să trimită mingea în partea opusă. Nu a trebuit să puncteze decisiv de multe, pentru că Zheng a rispit numeroase puncte (44 de greşeli neforţate la 22, 14-9, la lovituri câştigătoare)  Deşi a făcut un joc bun, precis, corect abordat şi nu a avut probleme, Halep a fost din nemulţumită de ea însăşi şi s-a certat deseori cu voce tare.

"Cât de moale pot să dau ca să mă spargă aici!", a strigat ea la una dintre mingile pierdute în primul set.

Halep a început cu break meciul, pe care l-a menţinut până la 5-3. La acest scor, românca a mai câştigat o dată contra serviciului şi a luat setul cu 6-3, după 44 de minute.

În setul al doilea scenariul a fost aproape similar. Fostul lider WTA a revenit de la 15-40 în primul ghem, pe propriul serviciu, a reuşit break-ul la 2-1 şi a închis cu altul, scor 6-2, după o oră şi 25 de minute de la start.

Jucătoarea română va evolua în ultimul act cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3. Kudermetova este în finală, după ce japoneza Naomi Osaka locul 13 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a retras din cauza unor probleme abdominale.

Halep s-a întâlnit cu jucătoarea din Rusia de două ori şi s-a impus de fiecare dată, scoruri 6-1, 6-3, în turul al treilea al Australian Open şi 6-1, 7-6 (4), în optimi la Moscova, ambele meciuri având loc anul trecut.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 18.037 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 22 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 18 - Cluj-Napoca (WTA 250) - 2021, Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Afla mai multe despre: melbournesimona halep 

viewscnt
Articole similare