Experiențe împreună.
You are here:

Finul lui Klaus Iohannis încearcă să-l învingă pe Ion Ţiriac la alegerile FRT! Anunţul lui Marius Vecerdea

Finul lui Klaus Iohannis încearcă să-l învingă pe Ion Ţiriac la alegerile FRT! Anunţul lui Marius Vecerdeagalerie foto

Tenis

Comentarii

Tenisul românesc se pregăteşte să-şi aleagă noul conducător la alegerile organizate pe 19 iunie, iar pe lista candidaţilor, alături de Ion Ţiriac, mai există un nume care atrage atenţia.

Este vorba de Marius Vecerdea, finul preşedintelui Klaus Iohannis, care îşi încearcă norocul pentru a doua oară la alegerile FRT. Acesta s-a înscris în cursă atât pentru postul de preşedinte, cât şi pentru cel de vicepreşedinte.

Vecerdea, care a semnalat nereguli şi la alegerile precedente, spune că s-a întâlnit deja cu Ion Ţiriac pentru a-l convinge să facă front comun pentru o desfăşurare corectă şi transparentă a scrutinului de pe 19 iunie.

„În primul rând am solicitat o întâlnire cu domnul Ion Ţiriac pentru a discuta despre lipsa totala de transparenţă, să-i spunem aşa, a executivului sau a oamenilor care conduc acum federaţia de tenis. Asta, datorită faptului că nu au publicat niciunul din cv-uri şi nici programele pe care candidaţii le-au depus pentru alegerile care urmează să se desfăşoare peste cateva zile. Al doilea motiv, este că voiam sa aflăm mai mult despre cum si sub ce formă domnul Ion Ţiriac doreşte să sprijine tenisul românesc, mai precis din aceasta funcţie de preşedinte al federaţiei. A confirmat că urmează sa candideze şi faptul că doreşte să ajute federaţia pentru un termen foarte limitat, de 6 luni. Încă nu am reuşit să mă clarific modul în care vrea să facă acest lucru. Ultimul aspect, cel mai important, am solicitat să agreeze o desfăşurare corectă a alegerilor şi cu fair-play, aşa cum se cuvine în tenis şi în sport. Am solicitat în mod special acest lucru datorită faptului că ultimele Adunări Generale s-au desfăşurat într-o notă foarte încordată şi am fost foarte surprins să văd o atitudine haotică şi chiar agresivă la persoana mea din partea mai multor participanţi la Adunarea Generală. Din păcate, imediat dupa întâlnirea cu domnul Ţiriac, am observat că lucrurile nu s-au îmbunătăţit. În continuare este lipsă de transparenţă, nu sunt publicate cv-urile şi programele fiecăruia, nu se cunosc efectiv nici măcar oamenii care votează, iar acest lucru este foarte grav. O să mai fac încă o dată un apel atât la domnul Ion Ţiriac ca participant activ la aceasta Adunare Generală şi candidat, dar şi la fosta conducere – Cosac, Marcu, Itu – pentru a avea o Adunare Generală cu mai mult bun simţ", a declarat Marius Vecerdea conform sportm.ro.Primele obiective: intrarea în legalitate şi reluarea finanţării dinspre MTS

Ce îşi propune în primul rând Marius Vecerdea dacă devine şef al FRF? În primul rând rezolvarea problemelor care au pus în pericol chiar existenţa federaţiei de tenis în ultimii ani.

"Sunt foarte mulţi preşedinti de cluburi de stat şi private care nu au cunoştintă despre modul în care funcţioneaza federaţia. Atunci primul lucru pe care l-aş face ar fi o mai bună comunicare. Si aici am destul de multă experienţă pentru că facem aceste stagii de pregătire mentală în care sunt ateliere de lucru, în care comunicarea este principalul factor. Un al doilea aspect ar fi corelarea cluburilor sportive şcolare şi liceelor cu program sportiv, fiind vorba chiar şi de universităţi, unde să venim cu mecanisme de finanţare directă prin federaţie. Toate cluburile din subordinea Ministerului Educaţiei sunt subfinanţate şi asta datorită unei viziuni destul de slabă a guvernelor care nu au prioritizat sportul şi mişcarea pentru copii. Românii, în general, sunt consideraţi un popor de oameni talentaţi. Folosim foarte mult această expresie, însă dezvoltarea personală de care vă spuneam mai devreme şi educaţia au un rol mult mai important în obţinerea unor rezultate viitoare. Asa că da, m-aş îndrepta din nou către partea de educaţie, către sport, catre mişcare a tinerilor în general. ‘O echipă pentru tenisul românesc. Principii pentru Constituţia tenisului românesc. Pentru ca iubim tenisul românesc!’, este motto-ul echipei noastre”, a adăugat Marius Vecerdea.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe