Experiențe împreună.
You are here:

Firul evenimentelor care anunţă revenirea lui Laurenţiu Reghecampf la FCSB. Gigi Becali are ultimul cuvânt

Firul evenimentelor care anunţă revenirea lui Laurenţiu Reghecampf la FCSB. Gigi Becali are ultimul cuvântgalerie foto

FCSB

Comentarii

Firul evenimentelor care anunţă posibila revenire a lui Laurenţiu Reghecampf la FCSB.

Laurenţiu Reghecampf şi-a dat demisia de la Al Wasl, imediat după prima etapă din noul sezon al campionatului Emiratelor Arabe Unite şi imediat au apărut zvonurile legate de o eventuală revenire a lui la FCSB. Venit la Al Wasl în ianuarie 2019, Laurenţiu Reghecampf a înregistrat 16 victorii, 15 înfrângeri şi 7 remize în cele 38 de meciuri în care a stat pe banca echipei din Emiratele Arabe Unite.

Octombrie 2019

În octombrie, atunci când s-a zvonit că Reghecampf va pleca de la Al Wasl, Anamaria Reghecampf a intervenit la Telekom Sport, a comentat în exclusivitate situaţia soţului ei, şi a confirmat că Gigi Becali au în continuare o relaţie foarte apropiată: "Relaţia lui Laurenţiu cu Gigi Becali este una aparte, una foarte puternică. La orice oră, dacă Reghe nu are contract şi Gigi are nevoie în secunda aia se rezolva. Asta pentru că ei doi sunt unul şi aceiaşi persoană” a explicat agentul FIFA pentru Telekom Sport.

Iunie 2020

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, Laurenţiu Reghecampf sublinia forţa cuplului Gigi Becali-Mihai Stoica. La acea vreme, antrenor la FCSB era Bogdan Argeş Vintilă, care avea sa fie ulterior demis: "Într-adevăr, aici, pentru FCSB este un minus pentru că Vintilă încă nu a câştigat un trofeu. Nu ştie exact cum vor decurge lucrurile astea, dar avându-l pe Meme Stoica lângă el, avându-i pe Gigi şi toţi ceilalţi care sunt lângă echipă, care ştiu ce înseamnă să te baţi la un trofeu, cu siguranţă îl vor ajuta foarte mult" mărturisea Reghecampf. Pe 13 iulie 2020, Bogdan Vintilă avea să fie demis de Gigi Becali.

Reghe a păstrat o relaţie bună cu Gigi Becali, dar şi cu Mihai Stoica. În altă ordine de idei, spre deosebire de Bogdan Vintilă, deja fostul tehnician de la Al Wasl ştie ce înseamnă să faci performanţă. Are două titluri cucerite cu FCSB, o Cupă a Ligii şi o Supercupă a României. A calificat-o pe Al Hilal în finala Ligii Campionilor Asiei şi a cucerit trei trofee cu Al Wahda. Reghecampf a făcut o treabă excelentă şi in Europa pe banca FCSB-ului. În februarie 2013, FCSB, cu Laurenţiu Reghecampf pe banca tehnică a întors rezultatul meciului tur şi a intrat în prelungiri cu Ajax. Formaţia patronată de Gigi Becali s-a impus la penalty-uri, după ce Rusescu, Nikolic, Filip şi Latovlevic au transformat loviturile de pedeapsă. În timpul regulamentar de joc, Latovlevici şi Chiricheş au marcat pentru gruparea roş-albastră. Ajax era antrenată la acea vreme de Frank de Boer, iar în primul 11 îşi făceau loc jucători importanţi precum Alderweireld, Blind, De Jong, Poulsen, Christian Erisken, Isaac Cuenca sau Cillessen.

Iulie 2020

Înainte de numirea lui Toni Petrea la FCSB (15 iulie ac), Gigi Becali a încercat să-l aducă pe Laurenţiu Reghecampf, antrenorul în care patronul roş-albaştrilor a declarat că are mare încredere că poate aduce din nou titlul echipei sale:

"Am discutat cu el. L-am întrebat «Cum ai veni tu?». Nu l-am întrebat cu gândul de a-l lua, nu i-am propus asta. Am vorbit cu el şi mi-a zis «Patroane, nu are rost să discutăm asta acum pentru că am contract! Când nu voi mai avea contract, putem discuta!”

Gigi Becali a obţinut până la urmă dezlegarea pentru Toni Petrea, secundul lui Reghecampf, o variantă considerată de mulţi una temporară, până când antrenorul principal va reuşi să rupă înţelegerea cu Al Wasl. La acea vreme, Reghecampf era legat prin contract de formaţia din Emirate şi nu putea pleca fără să achite o clauză de 2 milioane de euro, susţine versiunea în arabă a celor de la AS. Acum, Reghecampf este liber de contract şi ajungem în situaţia din iulie, detaliul cel mai important al posibilei reveniri a lui Reghecampf la FCSB: "Patroane, când nu voi mai avea contract, putem discuta!”

Octombrie 2020

Pe 9 octombrie, Al Wasl, cu Laurenţiu Reghecampf pe banca tehnică, a învins-o pe Al Wahda în Cupa Golfului. O săptămână mai târziu, în prima etapă de campionat, Al Wasl a pierdut clar cu Bani Yas, iar Reghecampf şi-a dat demisia.

Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF şi un apropiat al lui Gigi Becali a anunţat imediat că Laurenţiu Reghecampf va reveni la formaţia roş-albastră: "Reghecampf şi-a dat demisia ca să vină la Steaua (n.r. FCSB)! Vă spun de acum, ca să ştiţi. Da! Ar fi o idee bună să revină. E un antrenor foarte bun şi un băiat foarte serios! Cu el, FCSB se va bate la titlu sigur! Da, e un câştig şi pentru Liga 1! E un băiat serios şi foarte bun”, a spus Dumitru Dragomir.

Reacţia lui Gigi Becali. Cum a comentat o posibilă revenire a lui Reghecampf la FCSB

La finalul sezonului trecut, colaboratorii lui Reghecampf de la Al Wasl, Thomas Neubert şi Toni Petrea, au părăsit fotblaul din Golf şi au venit la FCSB pentru a-i aduce lui Gigi Becali un nou trofeu de campion în Liga I. De altfel, atunci s-a zvonit că Reghecampf va reveni la gruparea roş-albastră, iar acum, după ce antrenorul român şi-a dat demisia de la Al Wasl, Gigi Becali a fost întrebat despre o eventuală revenire a lui Laurenţiu Reghecampf pe banca FCSB-ului.

"Şi ce vreti să fac eu? Voi nu ştiţi că am antrenor la echipă? Nu ştiu ce a făcut Reghe. V-am spus că nu vreau să mai vorbesc" , a spus Gigi Becali pentru prosport.ro.

  • La FCSB, Laurenţiu Reghecampf a strâns 176 de meciuri: 100 de victorii, 47 de egaluri şi 29 de înfrângeri, golaveraj 309-164. Are o medie de 1,97 puncte per meci.
  • În mandatul din perioada 2012-2014, Reghe a reuşit o medie de 2,1 puncte per meci, primul într-un clasament al antrenorilor de la FCSB, cu cel puţin 50 de partide pe banca tehnică: 2. Costel Gâlcă (2,05 puncte), 3. Nicolae Dică (1,95 puncte).

viewscnt
Articole similare
"Am vazut cele mai bune fete din viata mea in inchisoarea lui." Intalnirea dintre...