Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fisura din echipa lui Flick! Mircea Lucescu îi arată lui Mirel Rădoi cum poate produce surpriza în Germania - România: "Nu le convine stilul nostru"

Fisura din echipa lui Flick! Mircea Lucescu îi arată lui Mirel Rădoi cum poate produce surpriza în Germania - România: "Nu le convine stilul nostru"
Comentarii

Fostul selecţioner al României, Mircea Lucescu, a găsit un punct slab al naţionalei Germaniei, antrenate de Hans-Dieter Flick, înaintea duelului cu tricolorii.

Mircea Lucescu, sfaturi înainte de Germania - România

Pentru echipa naţională a lui Mirel Rădoi urmează cel mai greu meci al grupei, la Hamburg, împotriva Germaniei, vineri, de la 21:45, din preliminariile Campionatului Mondial.

Pe contraatac, România poate produce surpriza cu Germania, la Hamburg, crede Mircea Lucescu. Antrenorul lui Dinamo Kiev i-a recomandat lui Mirel Rădoi să pună accent pe o organizare defensivă riguroasă: "Atacă de obicei cu şase, şapte oameni şi lasă mult spaţiu în spate, unde poţi profita pe contraatac. Asta se întâmplă la Bayern. Probabil că Flick e mai atent la naţională, dar, oricum, important e să nu le dai voie să se desfăşoare ofensiv, capitol la care excelează. Asta înseamnă o bună organizare defensivă. Dacă îi blocăm, dacă suntem arţăgoşi, îi obligăm să vină la construcţie cu oameni suplimentari din linia a doua sau a treia şi aşa ai o şansă să-i prinzi pe contre. Noi am scăpat de vreo cinci ori la Munchen, o dată chiar trei contra unu!

O organizare inteligentă pe defensivă îţi dă uneori impresia că vrei să nu iei multe goluri, dar e o interpretare eronată de obicei. Inteligent înseamnă să-l aduci pe adversar în situaţia să greşească. Nu le convine stilul nostru, nu le place dacă punem pasa în prim-plan, să-i aducem în postura de a alerga mult după minge. Nu trebuie să ne îndepărtăm de la cultura noastră, de la ce ştim să facem", a spus antrenorul român pentru Playsport. 

Naţionala României e a treia în grupa J, cu 10 puncte, la un punct în spatele Armeniei şi la cinci puncte în spatele liderului Germania. 

Afla mai multe despre: mircea lucescuromaniagermania romania 

viewscnt
Articole similare