Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fiul unui miliardar născut la Galaţi este acţionar la Atletico Madrid şi a cumpărat o echipă din Portugalia. A transferat deja un fost jucător din Liga 1

Fiul unui miliardar născut la Galaţi este acţionar la Atletico Madrid şi a cumpărat o echipă din Portugalia. A transferat deja un fost jucător din Liga 1galerie foto

Fotbal

Comentarii

FC Famalicao este echipa miracol din Portugalia în acest sezon. Puţină lume ştie că patronul ei, israelianul Idan Ofer are origini româneşti.

Famalicao, o echipă nou promovată din Liga Sagres a pierdut primul meci după 8 etape disputate în Portugalia. Micuţa grupare antrenată de Joao Pedro Sousa, fostul secund al lui Mauro Silva de la Everton ocupă în continuare un loc pe podiumul din Liga Sagres, prima divizie portugheză. Interesant este că formaţia Azuis e Brancos este patronată de Idan Ofer, un miliardar israelian, al cărui tată s-a născut la Galaţi.

Idan Ofer, miliardarul israelian al cărui tată s-a născut în România

Ofer s-a născut pe 5 mai 1955 la Haifa în Israel. El este fiul lui Sammy şi al lui Aviva, dar ceea ce puţină lume ştie este că fondatorul Quantum Pacific Group are origini româneşţi. Sammy Offer, tatăl său s-a născut pe 22 februarie 1922 la Galaţi. După doar doi ani, familia sa a emigrat din România şi s-a stabilit la Haifa.

Militar de carieră, Sammy Ofer a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Israel, la capătul unei cariere militare impresionante. În 2008 el a donat 20 de milioane de lire sterline Muzeului Naţional Maritim din Londra, oraş în care se stabilise şi în care mai trăieşte în prezent, soţia sa, Aviva. Câteva luni mai târziu, Sammy Ofer era numit Comandant Onorific al Imperiului Britanic (KBE), ca recunoaşţere pentru implicarea sa în moştenirea maritimă a Marii Britanii.

Idan este unul dintre cei doi fii ai familie Ofer, care in 2011 avea o avere estimată la peste 10 miliarde de dolari! Căsătorit de nu mai puţin de patru ori, Idan a studiat la Londra, unde a obţinut un master în Administrarea Afacerilor in anii '80. Conform Forbes, în prezent, miliardarul israelian are o avere de 5.2 miliarde de dolari. El a devenit acţionar la Atletico Madrid (deţine 32 % din acţiuni) şi este proprietarul formaţiei Futebol Clube Famalicao, revelaţia sezonului în Liga Sagres.

Famalicao, revelaţia sezonului în Portugalia

După primele 7 runde, Famalicao era chiar lider în Liga Sagres. Înfrângerea în faţa lui FC Porto a coborât-o pe locul 3, dar micuţa grupare de pe Estadio Municipal de Famalicao rămâne surpriza plăcută a campionatului.

Colaborarea dintre Idan Ofer şi cel mai influent agent din fotbalul mondial, Jorge Mendes a adus o serie de jucători valoroşi sub comanda lui Joao Pedro Sousa.

Famalicao are nu mai puţin de 9 jucători împrumutaţi de la cluburi ca Atletico Madrid, Braga, Valencia, Benfica, Porto, Stoke City sau Wolverhampton. Cei mai valoroşi fotbalişti din lot sunt Nehuen Perez (împrumutat de la Atletico Madrid), Fabio Martin (împrumutat de la Braga), Uros Racic (împrumutat de la Valencia) şi Diogo Goncalves (de la Benfica). Lotul echipei din Famalicao este totuşi cotat la 25 de milioane de euro.

Un fost jucător din Liga 1 în proiectul lui Ofer la Famalicao

Lionn, pe numele său complet José Lionn Barbosa de Lucena a jucat la CFR Cluj vreme de doi ani şi a cucerit un titlu în România.

Ajuns la 30 de ani şi plecat din România în urmă cu 5 ani şi jumătate, Lionn s-a întors în Portugalia, unde a evoluat pentru Rio Ave şi Chaves. Din vara acestui an s-a transferat la Famalicao. În actuala stagiune, fostul jucător de la CFR Cluj a început ca titular şi a bifat primele trei etape ca integralist. Suspendat în etapa a 5-a pentru un cartonaş roşu, Lionn a revenit apoi printre titularii revelaţiei din Portugalia, bifând o prestaţie de excepţie împotriva lui Sporting Lisabona.

Famalicao a învins cu scorul de 2-1 pe Jose Alvalade şi s-a instalat pe prima poziţie în campionatul lusitan. Presa din Portugalia l-a lăudat pentru prestaţia din meciul cu "leii" de pe Alvalade: "Corect în poziţionare, excelent cu mingea la picior, atent la marcaj şi foarte rapid, pe ambele faze ale jocului" este descrierea făcută de portughezi lui Lionn, după victoria lui Famalicao de la Lisabona.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: idan oferfamalicao 

viewscnt
Articole similare