Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Flacăra Olimpică va rămâne aprinsă chiar dacă Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021

Flacăra Olimpică va rămâne aprinsă chiar dacă Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021

Jocurile olimpice

Comentarii

Flacăra Olimpică va rămâne aprinsă în Japonia, "ca o lumină de la capătul tunelului în care se află lumea astăzi", după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cazua pandemiei de coronavirus, potrivit CIO.

"(n.r. - Flacăra Olimpică) Va fi un simbol al angajamentului şi al speranţei. Această flacără olimpică va fi lumina de la capătul tunelului (...), o sărbătoare a umanităţii pentru că a depăşit această criză fără precedent a coronavirusului", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, potrivit lefigaro.fr.

Premierul Japoniei, Shnizo Abe, a propus ca Flacăra Olimpică, aprinsă în Grecia, la 12 martie, şi ajunsă în Japonia, o săptămână mai târziu, să rămână la Fukushima. Ştafeta Torţei Olimpice, care urma să înceapă, joi, a fost însă anulată. Un nou traseu al ştafetei va fi stabilit ulterior.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară, din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice ar fi urmat să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale în 1916, 1940 şi 1944. 

Afla mai multe despre: flacara olimpica 

viewscnt
Articole similare