Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Flavius Daniliuc, prezentat la Nice: "Idolul meu e Sergio Ramos, dar acum încerc să învăţ de la Dante". Patrick Vieira, cuvinte superbe la adresa fotbalistului de origine română

Flavius Daniliuc, prezentat la Nice: "Idolul meu e Sergio Ramos, dar acum încerc să învăţ de la Dante". Patrick Vieira, cuvinte superbe la adresa fotbalistului de origine română

Ligue 1

Comentarii

Fundaşul central austriac de origine română Flavius Daniliuc, în vârstă de 19 ani, a fost prezentat oficial la OGC Nice. El a fost transferat de la Bayern Munchen, în această vară.

"A fost o decizie uşoară. Mi s-a spus că OGC Nice este un club ambiţios, cu oameni buni. Am avut şi alte posibilităţi, dar am fost sigur de decizia mea", a mărturisit Flavius Daniliuc. "Idolul meu? Sergio Ramos, dar acum încerc să învăţ cât mai multe de la Dante, în fiecare zi", a adăugat Daniliuc.

Fostul internaţional francez Patrick Vieira, actualul antrenor al celor de la Nice, s-a declarat extrem de încântat de transferul jucătorului de origine română.

"Flavius este foarte calm cu mingea la picior. Citeşte bine jocul, de aceea anticipează foarte bine. Este foarte calm şi are o certă calitate tehnică, pentru că a evoluat la mijlocul terenului când era mai mic.

Flavius se pregăteşte cu noi şi se bate pentru locul său. Aş vrea să scot în evidenţă treaba bună făcută de departamentul de scouting, care a descoperit un jucător talentat la Bayern. De asemenea, lui Flavius îi place concurenţa şi nu se teme să intre în dueluri", a declarat Patrick Vieira, în cadrul conferinţei de presă.

Povestea lui Flavius Daniliuc, fotbalist trecut pe la Real Madrid şi Bayern Munchen

Flavius Daniliuc a trecut printr-un moment extrem de dificil pe când avea doi ani. O afecţiune ar fi putut să-l ţină departe de marea sa iubire - fotbalul. “M-am născut cu o gaură de 9 milimetri în ventricul. Eram în pericol de a mă sufoca şi mama mă supraveghea. La doi ani am fost operat pe inima. Când am crescut, doctorii mi-au interzis să joc fotbal toamna şi iarna. Aveam un sistem imunitar fragil, iar o pneumonie putea să-mi fie fatală. Tata s-a întâlnit însă întâmplător cu un cunoscut, care i-a recomandat un produs naturist. După jumătate de an, s-a produs minunea: eram complet sănătos”, a povestit Flavius Daniliuc pe site-ul său, în urmă cu câţiva ani.

În 2010, la 9 ani, Flavius s-a apucat de fotbal la Admira Wacker Modling, însă a făcut rapid pasul către Rapid Viena, acolo unde şi-a ocupat locul în flancul stâng al apărării. În 2011, Real Madrid îl sufla pe jucătorul cu origini române, însă se provoacă un adevărat scandal. În 2016, Real Madrid era sancţionată de UEFA pentru modul în care a fost realizată trecerea sa din Austria în Spania.

În 2015, contractul cu Real Madrid avea să fie rupt, iar Daniliuc ajungea la Bayern Munchen, acolo unde îl aştepta cu braţele deschise un alt jucător care a ales să reprezinte Austria, David Alaba, cel care i-a devenit precum un frate mai are. Fundaşul stânga austriac i-a convins pe cei de la Bayern Munchen să-l aducă pe Flavius Daniliuc la club. "Sunt foarte mândru de Daniliuc. E un tânăr super! S-a descurcat foarte bine până acum. Mă bucur pentru el şi pentru familia lui. Îi cunosc de ceva vreme", spunea Alaba, în urmă cu câţiva ani.

Afla mai multe despre: daniliuc 

viewscnt
Articole similare