Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Andone s-a destăinuit în Anglia: ”Dacă nu lupt, nu pot să joc”. Povestea emoţionantă a vieţii sale: de la depresie, la fenomenul adulat azi de fanii lui Brighton

Florin Andone s-a destăinuit în Anglia: ”Dacă nu lupt, nu pot să joc”. Povestea emoţionantă a vieţii sale: de la depresie, la fenomenul adulat azi de fanii lui Brighton

Stranieri

Comentarii

Vârful echipei naţionale şi al lui Brighton, Florin Andone s-a destăinuit într-un interviu emoţionant acordat vineri cotidianului The Guardian şi jurnalistului Paul Hayward.

Andone a povestit printre altele cât de greu i-a fost să se adapteze în Spania, în special după ce şi-a pierdut tatăl: ”Timp de trei ani, nu am putut juca fotbal” a mărturisit Andone.

”Mi-am pierdut tatăl când aveam 10 ani. La 12 ani m-am mutat în Spania, acolo unde mama mea a întâlnit pe altcineva. Un om care ne-a ajutat într-un moment foarte greu pentru noi. Între 12 şi 25 de ani am locuit în Spania. A fost cea mai bună opţiune pentru mine. Acum, mă pot declara fericit că îmi pot ajuta familia, pe fratele meu. Sunt un om important în familia mea şi ăsta e cel mai important lucru. Mult mai important ca fotbalul, mai important ca orice. Atunci când ai momente proaste în viaţa ta, realizezi care sunt lucrurile cele mai importante, lucrurile care conteaza. Iar familia mea e acolo pentru mine” a spus atacantul în vârstă de 25 de ani.

De la depresie, la fenomenul adulat azi de fanii din Anglia

”Când m-am mutat în Spania, timp de trei ani nu am putut juca fotbal. Eram depresiv! Cu tot ceea ce era legat de viaţa mea, de fotbal, de tot. Schimbarea de ţară, o şcoală nouă, o limbă nouă limbă, a fost un an foarte dificil” a mai spus atacantul pentru care gruparea din Premier League a plătit 6 milioane de euro.

”La început lucrurile nu au mers bine pentru mine în Anglia. După perioada de pregătire am observat că nu sunt la acelaşi nivel fizic cu ceilalţi atacanţi din lot. Acum sunt ok, am foame de minute, de fotbal. Vreau să joc, să marchez goluri. Dar nu e deloc uşor. Competiţia e destul de ridicată. Glenn (n.r Murray, coechipierul său) este un fotbalist foarte bun, dar şi o persoană de calitate. Îl respect foarte mult” spune Florin.

”Am marcat şi mi-am zis: wow, sunt în sfârşit aici”

El a confirmat şi că în urmă cu aproape doi ani a fost la un pas de un transfer la Brighton, dar că mutarea a picat în ultima clipă: ”În 2017 am fost aproape să semnez cu Brighton. Am acceptat oferta, contractul era în regulă, vizita medicală... totul era ok. Dar în ultima zi, Deportivo a zis nu. Florin rămâne! Nu am înţeles de ce. Să vin la Brighton a fost mereu prima mea opţiune. Am avut şi alte propuneri din Anglia, încă trei sau patru. Dar Brighton a fost prima opţiune. Pentru atacanţi aici în Anglia e mult mai greu. Nu sunt foarte înalt şi nici foarte tehnic. În Spania fiecare echipă încearcă să joace, să facă posesie, aici e diferit. Trebuie să compensezi, să fii mai rapid şi mai inteligent. Îmi place însă acest fotbal. Dacă nu am contact, dacă nu mă lupt, nu-mi place. Ăsta e Florin Andone! Dacă nu lupt, nu pot să joc” i-a explicat Andone lui Paul Hayward de la The Telegraph.

Cel mai important gol al său pentru Brighton a fost chiar primul şi l-a făcut super fericit: ”A fost extrem de important pentru mine, pentru că marcasem ultima dată cu saşe sau şapte luni în urmă la Deportivo. Mi-am recuperat starea fizică, mă simţeam bine, iar atunci când am marcat mi-am spus - wow, sunt în sfârşit aici” a mai spus Florin în interviul acordat presei engleze.

Afla mai multe despre: florin andonebrighton,  

viewscnt
Articole similare