Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Costea, înaintea duelului dintre fostele echipe: ”Sper să câştige Universitatea”. Amintiri de la Craiova şi FCSB şi critici la adresa CFR-ului

Florin Costea, înaintea duelului dintre fostele echipe: ”Sper să câştige Universitatea”. Amintiri de la Craiova şi FCSB şi critici la adresa CFR-ului

Fotbal intern

Comentarii

Florin Costea, fost jucător al Craiovei şi FCSB-ului, a vorbit înaintea confruntării directe dintre cele două.

Florin Costea, la fel ca fratele Mihai, a părăsit-o pe Craiova lui Mititelu pentru a semna cu FCSB. Cei doi fraţi au dezamăgit la Bucureşti, însă eşecul lui Florin a fost unul mult mai trist. Un jucător plin de potenţial, accidentările i-au distrus cariera. Înainte confruntării dintre fostele echipe, atacantul lui Dăeşti a prefaţat partida.

Ajuns la final de drum, la 36 de ani, Florin Costea a dezvăluit că s-a apucat de pregătirea de antrenor şi că ar vrea să revină la Craiova cândva. Atacantul şi-a anunţat susţinerea pentru olteni în duelul cu FCSB şi a vorbit despre cele mai frumoase momente petrecute la cele două echipe. În plus, Costea cel mare a adus critici CFR-ului pentru felul în care l-a tratat pe Şumudică.

Florin Costea, înaintea duelului dintre fostele echipe

Sunt foarte bine, joc fotbal de plăcere la mine la Râmnicu Vâlcea, la Dăeşti, în liga a treia. Nu am probleme de sănătate. Fac nişte injecţii în genunchi în fiecare an şi nu am probleme. Suntem pe primul loc după trei etape şi vreau să mai joc un an-doi. Genunchii mei sunt operaţi amândoi şi nu cred că ar mai face faţă la nivel de Liga 1.

Craiova a jucat un fotbal bun, dar le-au lipsit rezultatele. Sper să îşi revină la următoarele meciuri şi mai ales cu Steaua. E nevoie mare de puncte şi aduc linişte la echipă. Le doresc multă baftă în continuare. De ani de zile nu am mai fost la meciuri.

Singurul meci de anul ăsta la care am mers a fost Craiova – Dinamo în etapa a doua. Eu cred că poate să îndrepte situaţia Adrian Mutu. E un antrenor bun, cu personalitate şi de perspectivă. Sper să aibă rezultate şi să ducă pe Craiova în play-off. Cred că au forţa necesară.

S-au adus mulţi jucători şi au plecat la fel de mulţi şi e greu să formezi o echipă atât de repede şi să ai rezultate. Trebuie să îi dea credit în continuare şi să aibă răbdare. Dar ştiţi cum e cu răbdarea în România. Nu ştiu ce se întâmplă acolo şi nu sunt în măsură să comentez eu. Ştim cu toţii cum e la Craiova cu suporterii.

Sunt pretenţioşi şi aşa a fost mereu la Craiova. Îşi doresc rezultate. Când eşti în faţă te aplaudă, iar când nu ai rezultate şi echipa nu merge sunt la capătul opus. Eu sincer mi-aş dori să văd mai mulţi olteni, mai mulţi români în echipă, pentru că Universitatea Craiova cu asta s-a identificat tot timpul. Aşa era şi pe vremea mea.

Steaua vine după o victorie mare cu Dinamo. Va reveni acolo sus acum cu Edi Iordănescu. Fără dânsul era greu, dar cu el cred că se va bate la campionat. Am lucrat cu el şi îl cunosc foarte bine. Echipa va arăta din ce în ce mai bine. Nu cred că îi afectează foarte mult jucătorii accidentaţi.

Au un lot foarte valoros părerea mea şi oricine va intra va juca bine. Tot timpul au avut cel mai bun lot din România, în afară de ultimii trei-patru ani când a câştigat CFR Cluj. E un lot competitiv şi oricine poate juca, chiar dacă au cinci-şase absenţi.

Tănase este golgheterul şi căpitanul echipei, deci probabil e cea mai importantă pierdere. În afară de trei-patru care sunt bătuţi în cuie, probabi şi Edi Iordănescu are dileme pe cine să bage în teren. E concurenţă foarte mare.

Amintiri de la Craiova şi FCSB

Cea mai frumoasă amintire de la Craiova rămâne pentru mine meciul cu Dinamo, când au fost pe stadion peste 30.000 de spectatori şi cred că mai erau 10.000 în afara stadionului! A fost o atmosferă extraordinară şi am marcat o dublă.

La Steaua cred că e meciul cu Maccabi Haifa de pe Naţional Arena. Am câştigat cu 4-2. La fel, o atmosferă incredibilă şi peste 40.000 de spectatori. Am marcat în ambele.

Favorită pe hârtie este Steaua. Dar eu zic că poate câştiga oricine. Eu sper să câştige Universitatea Craiova şi să urce în clasament. Cu Adrian Mititelu nu am mai vorbit. Cu Adiţă am vorbit. Am fost şi la petrecerea de promovare, am vorbit şi la meciul cu Dinamo. Ţin legătura. Pe viitor cine ştie ce se poate întâmpla. Acum am început şi cursurile de antrenor. M-aş întoarce cândva la Craiova.

Oferta pentru mine de la FC Koln a fost foarte reală. Undeva la şase milioane de euro. Dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Probabil era mai bine şi pentru echipă şi pentru mine dacă plecam. Normal că regret. Era vorba de viitorul meu. Poate nu mă mai accidentam şi era altul traseul meu în carieră.

Eu m-am gândit de multe ori ce ar fi fost dar nu are rost să mai răscolim trecutul. Poate mă accidentam mai rău. Cine ştie? Aşa a fost să fie. Asta a fost decizia clubului. Dar nu pot să zic că e un mare regret.

Critici la adresa CFR-ului

Numai în România se poate schimba un antrenor care are şapte victorii din şapte şi care ţi-a adus patru milioane de euro prin calificarea în Conference League. Mi-e greu să cred că în orice alt loc din lume se schimbă antrenorul după şapte victorii la rând!

Eu cred că tot CFR Cluj e favorită la titlu şi anul ăsta. Depinde cum vor merge şi celelalte echipe. Nu ştiu dacă Dan Petrescu e cea mai bună variantă. Eu îl apreciez şi pe domnul Şumudică şi a avut rezultate peste tot. Petrescu a câştigat campionate. Nu pot să îmi dau eu cu părerea.

CFR Cluj a demonstrat că e cea mai bună echipă. Sunt pe primul loc şi au luat campionatul patru ani la rând. E simplu: CFR-ul a fost mai bună. Chiar şi Viitorul şi Astra. De-asta FCSB nu au luat titlu de şase ani. CFR Cluj a dominat foarte clar campionatul şi au avut rezultate şi în Europa.

Cred că se vor califica şi acum din grupe, chiar dacă au pierdut cu Jablonec. M-a surprins şi pe mine ce s-a întâmplat la CFR Cluj. Nu a fost aşa ceva când am fost eu, dar am prins perioada cu insolvenţa, când nu era rezultate prea bune. În doi ani şi jumătate nu au fost probleme cât am fost eu acolo, doar cu banii.

Domnul Iuliu Mureşan şi Răzvan Zăvăleanu au reuşit însă să salveze clubul şi sper să o facă acum şi la Dinamo. Sincer chiar mi-aş dori să îi scoată din situaţia asta pentru că e unul dintre cele mai mari cluburi din România şi au cei mai numeroşi suporteri. Fotbalul românesc are nevoie de Dinamo”, a declarat Florin Costea, pentru FANATIK.

Afla mai multe despre: florin costeafc u craiovafcsbcraiova fcsb 

viewscnt
Articole similare