Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Popescu, fost elev al lui Ivan Patzaichin, discurs emoţionant despre moartea legendarului sportiv: ”Mă uitam la el ca la o icoană”

Florin Popescu, fost elev al lui Ivan Patzaichin, discurs emoţionant despre moartea legendarului sportiv: ”Mă uitam la el ca la o icoană”

Special

Comentarii

Florin Popescu, fost elev al lui Ivan Patzaichin, a fost devastat în momentul în care a primit vestea că legendarul sportiv român a murit.

România a fost zguduită de vestea că a murit Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist pe care l-a avut ţara noastră şi unul dintre cei mai mari sportivi din istorie.

Florin Popescu, fost elev al lui Patzaichin şi antrenorul lotului olimpic de canoe, a fost devastat când a aflat despre moartea omului care i-a influenţat viaţa şi cariera.

Florin Popescu, discurs plin de emoţie despre moartea lui Ivan Patzaichin

În vârstă de 47 de ani, Florin Popescu avea o relaţie extrem de strânsă cu Ivan Patzaichin, pe care l-a avut antrenor la Jocurile Olimpice Sydney 2000.

La acea ediţie, coordonaţi de Ivan Patzaichin, Florin Popescu şi Mitica Pricop au reuşit să câştige medalia de aur la proba de C2 - 1.000 de metri.

A fost prima medalie olimpică pe care ţara noastră a obţinut-o la această probă, după o pauză de 16 ani. Culmea, ultimul aur la C2 - 1.000 de metri fusese câştigat în la JO Los Angeles 1994 de echipajul format din Ivan Patzaichin şi Toma Simionov.

Acum, Florin Popescu este el în rolul de antrenor al lotului olimpic de canoe, dar în toţi aceşti ani a păstrat o legătură extrem de strânsă cu fostul său profesor. Într-un discurs plin de emoţie, Florin Popescu spune că este pur şi simplu devastat de vestea morţii lui Ivan Patzaichin, pe care-l considera ca un tată.

”Cinstit să fiu, n-am cuvinte să comentez un moment atât de tragic. Pentru mine a fost ca şi tatăl meu. Mă uitam la el ca la o icoană. A fost idolul copilăriei mele.

Dacă domnul Patzaichin îmi spunea să merg pe jos 100 de kilometri, pentru că asta îmi făcea bine la antrenament, făceam acest lucru. Niciodată n-am ieşit din cuvântul dânsului. Îi datorez întru-totul medalia de aur că a fost pentru mine un al doilea tată”, a spus Florin Popescu pentru Telekom Sport.



 

Afla mai multe despre: ivan patzaichin 

viewscnt
Articole similare