Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Răducioiu l-a înfuriat pe Fabio Capello şi avea să fie îndepărtat de la Milan: ”Am făcut o greşeală. Nu m-a iertat”

Florin Răducioiu l-a înfuriat pe Fabio Capello şi avea să fie îndepărtat de la Milan: ”Am făcut o greşeală. Nu m-a iertat”

Fotbal

Comentarii

Fostul mare internaţional român Florin Răducioiu (53 de ani) a acordat un amplu interviu jurnaliştilor spanioli de la ”AS”, prin care a explicat şi de ce a fost îndepărtat de la AC Milan.

Florin Răducioiu avea să ajungă la AC Milan în 1993, de la Brescia, în schimbul a aproximativ trei milioane de euro, însă pleca după doar un singur sezon.

Florin Răducioiu regretă că l-a refuzat pe Fabio Capello

În octombrie 1993, naţionala României învingea Belgia, scor 2-1, pe Ghencea, în drumul către Mondialul din SUA. Cei doi marcatori ai tricolorilor au fost Florin Răducioiu şi Ilie Dumitrescu,

La întoarcerea în cantonamentul lui AC Milan, Florin Răducioiu i-a transmis lui Fabio Capello că are o problemă la gleznă şi că nu poate juca în următoarea partidă de campionat.

Reputatul tehnician italian i-a explicat atacantului român că nu mai are nicio alternativă la dispoziţie şi că, totuşi, ar fi bine să strângă din dinţi şi să joace. 

Nu s-a întâmplat acest lucru, iar Fabio Capello a considerat refuzul vehement ca fiind o formă de trădare a încrederii pe care i-o acorda în acel moment.

Am făcut o greşeală. Mircea Lucescu chiar i-a dat dreptate lui Fabio Capello. Am jucat la echipa naţională împotriva Belgiei, am câştigat 2-1. Am şi marcat. A fost o victorie esenţială pentru obţinerea biletelor pentru Cupa Mondială din 1994.

M-am întors la Milano cu glezna umflată. La club, toţi atacanţii erau accidentaţi, iar eu i-am spus lui Capello că nici eu nu pot juca. Am greşit, ar fi trebuit să mă ofer să joc.

Nu m-a iertat. Nu am mai jucat. Apoi, am făcut acel Mondial din SUA şi am avut oferte, dar Milan nu m-a lăsat să continui în Italia”, a declarat Florin Răducioiu, pentru as.com, printre multe altele.

Întors de la Cupa Mondială din SUA, unde a marcat patru goluri şi a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, AC Milan l-a vândut pe Răducioiu în Spania, la Espanyol, pentru 2,4 milioane de euro.

Cifre statistice din cariera lui Florin Răducioiu:

  • naţionala României: 40 de meciuri, 21 de goluri 
  • Brescia: 72 de meciuri, 19 goluri
  • Espanyol: 50 de meciuri, 17 goluri
  • Bari: 34 de meciuri, 5 goluri
  • Dinamo: 16 meciuri, 9 goluri
  • Milan: 14 meciuri, 4 goluri
  • Verona: 34 de meciuri, 2 goluri
  • Stuttgart: 26 de meciuri, 4 goluri
  • AS Monaco: 16 meciuri, 2 goluri
  • West Ham: 11 meicuri, 2 goluri

 

Afla mai multe despre: fabio capelloflorin raducioiuac milan 

viewscnt
Articole similare