Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan contraatacă în scandalul cu preşedintele AMFB : "Nu-i permit aşa ceva! Să nu ne tutuim, căci nu avem aceeaşi educaţie!"

Florin Talpan contraatacă în scandalul cu preşedintele AMFB : "Nu-i permit aşa ceva! Să nu ne tutuim, căci nu avem aceeaşi educaţie!"

Fotbal

Comentarii

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a reacţionat după ce preşedintele AMFB, Marian Lumânare declasarese că-l va reclama pe colonel în instanţă după declaraţiile din ultima vreme la adresa Asociaţiei de Fotbal.

"Nu pot rămâne impasibil la ameninţările stimabilului domn Lumînare. În primul rând nu îi permit să mă tutuiască, deoarece nu avem aceeaşi educaţie, aceleaşi studii şi în ultimul rând "nu ne tragem de şireturi". În altă ordine de idei, acesta mă ameninţă în public cu ce o să facă, ce reclamaţii voi avea eu, la toate comisiile abilitare. Acest lucru nu îl pot accepta. Eu sunt un om corect şi respect legea. Sunt documentat şi nu deschid gura dacă nu ştiu ce vorbesc. Astfel, pentru o corectă informare a publicului iubitor de fotbal şi a opiniei publice, mă simt obligat să îi răspund acestuia. Eu nu l-am ameninţat cu dosare penale. Am spus doar că mai nou, codul penal, are inclusă o nouă infracţiune şi anume zădărnicirea combaterii bolilor -"prin nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă"- art. 352 Cod penal. În condiţiile în care trebuiau respectate ordonanţele militare de prevenirea răspândirii coronavirusului, a respectarii distanţării sociale, este clar că încălcarea legislatiei în vigoare are natură penală - organelele de cercetare s-au autosesizat în astfel de cazuri de săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor" se arată într-un comunicat emis presei de colonelul Florin Talpan.

Juristul CSA Steaua a completat: "Dl. Lumînare a afirmat faptul că AMFB nu ar fi încheiat contracte cu televiziunea care a transmis meciul. Aceste afirmaţii sunt irelevante în situaţia dată, atât timp cât eu nu am menţionat vreodată numele acestui post de televiziune. Eu am afirmat că se doreşte continuarea campionatului deoarece se urmăreşte câştigarea unor sume considerabile de bani. Observ în schimb că Stimabilului domn  trebuie să îi reîmprospătăm memoria! Pentru acest sezon 2019 - 2020 AMFB a încheiat  contractul de cesiune a Drepturilor de Difuzare prin intermediul Televiziunii cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, contract înregistrat cu numărul 9165 din data de 03.09.2019 şi la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti sub numărul 2564 din data de 30.08.2019! Acest contract nu a fost semnat de către mine şi nu mi-a fost adus la cunoştinţă.  ''Voi plăti dacă nu am probe?'' Domnule Lumînare, cred că ar trebui să fii atent la ce afirmi în presă pentru că adevărul totdeauna iese la iveală! Persoanele interesate, presa, pot solicita oricând acest contract A - 9165 din data de 03.09.2019, în baza legii 544/2001. Acest contract există, achitându -se sume considerabile de bani către AMFB. Afirmaţiile mele nu sunt vorbe aiurea şi nu sunt ameninţări aşa cum susţine dl. Lumînare. Sunt realităţi"  a explicat Talpan.

"Eu nu înţeleg de ce acest domn insistă cu televiziunea care a transmis meciul şi cu aspecte care nu au legătură sau relevanţă în speţă. Nici anul trecut nu a transmis  meciurile Ligii a 4-a. Acestea au fost transmise de AS47, care a încheiat un contract cu AMFB. Le-am solicitat celor de la AS47 să precizeze obiectul contractului încheiat anul trecut un AMFB şi calitatea acestora în încheierea contractului, dar din motive doar de ei ştiute, au refuzat. Oricum este de notorietate faptul că AS47 a transmis acele meciuri. Important  este ca dl. Lumînare să pună pe primul loc sportivii, să îi protejeze, să anunţe îngheţarea campionatului şi să declare echipa  Steaua Bucureşti câştigătoare, aşa cum s-a întamplat cu alte echipe care au fost declarate câştigătoare în această perioadă de pandemie. Aşteptăm ca AMFB şi dl Lumînare să respecte legea şi situatia actuală şi să procedeze corect  faţă de cluburi. Aşteptăm ca acest sezon al Ligii 4 să fie înghetat, ca Steaua să fie numită câştigatoare şi să fie trimisă la mini-turneul pentru promovarea în Liga a 3 -a. Eu am făcut dovada că dl. Lumînare nu a spus adevărul, prin omisiune! Eu am proba că AMFB încasează sume importante de bani de pe urma taxelor de participare în play-off şi a cesiunii Drepturilor de Difuzare prin intermediul Televiziunii! Mai ai ceva de spus? Eu cred ca am spus totul pentru dumneavoastră" a subliniat colonelul Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. 

Afla mai multe despre: florin talpan 

viewscnt
Articole similare