Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan, răspuns tranşant pentru Marian Lumînare: ”Se pot deschide dosare penale pentru aşa ceva”. Juristul Stelei ameninţă AMFB cu o amendă de 20 de milioane de euro

Florin Talpan, răspuns tranşant pentru Marian Lumînare: ”Se pot deschide dosare penale pentru aşa ceva”. Juristul Stelei ameninţă AMFB cu o amendă de 20 de milioane de euro

Fotbal intern

Comentarii

Florin Talpan i-a oferit un amplu răspuns lui Marian Lumînare - preşedintele AMFB - care i-a făcut o reclamaţie la comandantul clubului Steaua.

Războiul dintre Florin Talpan şi Marian Lumînare continuă. Juristul Stelei l-a acuzat pe Marian Lumînare că n-a îngheţat campionatul din Liga a 4-a, deoarece are interese ascunse şi vrea să câştige cât mai mult din finalul de sezon. 
Reamintim că AMFB a optat pentru un final de sezon cu un play-off între primele şase echipe. Primele patru clasate merg într-un alt play-off, în care se şterg punctele din timpul sezonului. Câştigătoarea acestui play-off va merge apoi în barajul organizat de FRF, în care va juca împotriva a doua campioane de judeţ. Câştigătoarea acestui baraj merge în Liga a 3-a. Florin Talpan susţine că Marian Lumînare a inventat tot acest traseu complicat pentru a stoarce cât mai mulţi bani, deşi în perioada pandemiei sunt recomandate variante cât mai simple de încheiere a campionatelor. 
În urma acuzaţiilor făcute de Florin Talpan, Marian Lumînare i-a făcut o reclamaţie la comandantul Stelei, în care întreabă dacă juristul Stelei a vorbit în numele clubului sau doar şi-a exprimat părerea. 
La rândul său, Florin Talpan a venit cu un răspuns în care afirmă că are toată susţinerea în interiorul clubului şi-l trage la răspundere pe Marian Lumînare pentru veniturile pe care AMFB le-a avut în ultimii ani din drepturile TV, deşi niciun club nu şi-a dat acordul pentru vânzarea lor:
”Raspunsul catre dl Lumanare la reclamatia formulata impotriva mea:
Conform art. 1 din Legea 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, acesta "asigură apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale statului, ale autorităţilor publice centrale şi locale ale instituţiilor publice şi de interes public, ale celorlate persoane juridice de drept public, precum şi ale persoanelor juridice de drept privat în slujba cărora se află în conformitate cu Constituţia şi legile tării!"
Îl informez pe dl. Lumînare că, pentru apărarea intereselor Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI am susţinerea necesară, mai ales când este vorba de echipa de fotbal! Acest domn, în loc să se conformeze ordonanţelor militare şi instituirii stării de alertă, care se poate transforma rapid în stare de urgenţă, dl. Lumânare trimite scrisori la Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI, solicitând informaţii care sunt foarte clare. Nimeni nu a înţeles adresa transmisă către comandantul clubului, în condiţiile în care comandantul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI îmi susţine demersurile. În condiţiile în care dl. Lumânare încearcă să eludeze legea privind starea de alertă şi să nu o aplice, este normal să creeze suspiciuni în rândul maselor, al sportivilor, al cetăţenilor şi al cluburilor de fotbal.
Atât timp cât suntem obligaţi la distanţarea socială, la purtarea măştii, cât sunt interzise specatolele de teatru (şi cele online) spectacole de muzică, în general spectacolele (şi fotbalul este până la urmă un spectacol) pentru a păstra respectarea distanţării sociale, cum îşi permite dl. Lumânare să nu respecte legea? Pentru astfel de organizări de evenimente se pot deschide dosare penale tocmai pentru săvârşirea infracţiunii de zădarnicirea combaterii bolilor. Art 352 Cod penal.
Stimatul domn Lumânare ne acuză că imaginea AMFB a fost prejudiciată prin declaratiile mele, deoarece continuând campionatul Ligii a 4-a în această perioadă, AMFB expune în mod inutil jucătorii şi antrenorii la riscuri foarte mari de îmbolnăvire. Da, se creează suspiciuni ca prin continuarea campionatului Ligii a 4-a se doreşte încasarea unor sume mari de bani. Poate ar fi corect din partea d-lui Lumânare să ne precizeze public care sunt taxele solicitate pentru participarea în play-off, precum şi sumele încasate din vânzarea drepturilor de televizare în ultimii ani. Eu nu am cunoştiinţă de încasarea vreunei sume de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI. Suporterii mi-au solicitat să vă întreb despre aceste sume şi ar trebui să răspundeţi.
În privinţa acestor drepturi de televizare, pe care AMFB le-a vândut în ultimii 3 ani, vă solicităm pentru a nu mai exista urme de îndoială, să ne comunicaţi sumele încasate de AMFB şi de către Clubulul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI. În baza cărui temei juridic AMFB a vândut aceste drepturi? Din surse am înţeles că, Cluburile din Liga a 4-a nu au primit ca şi recompensă nicio sumă de bani din câştigurile încasate de AMFB. Din aceleaşi surse nici un jucător şi nici un antrenor nu şi-a dat consimţământul pentru a apărea în aceste transmisiuni. Aşa cum bine ştim în astfel de transmisiuni este imperios necesar existenţa un consimţământ expres. Încălcarea acestor reguli este prevăzută cu o amendă de 20 de milioane de euro sau 4% din cifra globală de afaceri din acel an.
Domnul Lumînare trebuie să dea o explicaţie în ceea ce priveşte drepturile TV vândute de către AMFB vândute oricui şi oricând. Cu toţii aşteptăm răspunsuri.
Dl. Lumînare a precizat în adresă că AMFB este interesată de fair play. Unde era fair play-ul AMFB când, în sezonul 2017-2018, a refuzat să excludă din campionat Academia Rapid, deşi această echipă a folosit un fotbalist neînregistrat în 2 meciuri din campionat. Conform regulamentului, o astfel de faptă se pedepseşte cu excluderea. Tot în acel an, AMFB a încălcat regulametul deoarece i-a permis Academiei Rapid, să îşi schimbe numele în plin campionat şi societatea. A permis să folosească jucători plătiţi de o altă societate. O altă încălcare de regulament. Toate acestea sunt oare incluse în fair play?
Propunerea AMFB de continuare a campionatului nu este fair play, atât timp cât în aceleaşi circumstanţe AJF Suceava a îngheţat campionatul şi a trimis echipa de pe primul loc direct la barajul de promovare. Aşa a procedat şi AJF Bihor, care a trimis CA Oradea direct la barajul de promovare, această echipă ocupând în acest moment locul 1, la 7 puncte distanţă de locul 2. În aceeaşi situaţie se află şi echipa de fotbal STEAUA BUCUREŞTI.
STEAUA BUCUREŞTI trebuie însă să joace deoarece aşa doreşte dl. Lumînare care nu respectă prevederile legale care trebuie respectate de toată lumea. Cum ar juca fotbaliştii cu mască 90 mimute respectând distanţa impusă de minim 2 metri?
Şi domnul Dumitru Dragomir susţine ideea că ar trebui să jucăm în liga a 2-a, este alături de demersurile pe care le facem şi pe această cale îi mulţumim. "Dumitru Dragomir îl supără pe prietenul Gigi Becali şi susţine că CSA Steaua poate fi invitată în Liga 2. „Cum am dat Craiovei, putea şi Steaua să vină”, se arată în comunicatul lui Florin Talpan. 

Afla mai multe despre: florin talpan 

viewscnt
Articole similare