Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Talpan reacţionează! De ce FCSB nu va putea evolua pe noul stadion Ghencea: ”Nu este nici moral şi nici legal!” Comunicatul integral AICI

Florin Talpan reacţionează! De ce FCSB nu va putea evolua pe noul stadion Ghencea: ”Nu este nici moral şi nici legal!”  Comunicatul integral AICI

Fotbal intern

Comentarii

Juristul CSA Steaua Bucureşti, Florin Talpan, a explicat şi argumentat de FCSB nu va putea evolua pe noul stadion Ghencea.

Mai multe personalităţi din lumea sportului s-au prounţat cu privire la tema FCSB - CSA şi dorinţa fanilor echipei lui Gigi Becali de a evolua pe noua arenă Ghencea.

Omul care l-a învins pe Gigi Becali în mai multe instanţe, consecutiv, Florin Talpan anunţă că FCSB nu va putea însă evolua pe noul stadion Ghencea.

Mai mult, juristul CSA Steaua oferă o explicaţie şi o argumentaţie destul de solidă susţinând că între cele două părţi există mai multe litigii pe rol, iar ”persoanele juridice aflate în litigiu, nu pot avea relaţii contractuale”.

Talpan precizează că FCSB o datorie calculată la valoare de  165.718.395 lei pe care ”nu o va achita de bună voie niciodată” atrage atenţia juristul CSA Steaua.

Redăm  mai jos, explicaţiile lui Florin Talpan în integralitate.

 

Referitor la ultimele apariţii din presă, ca reprezentant convenţional al Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" fac următoarele precizări:

De ce nu poate FCSB să închirieze acest stadion? Există  motive de fapt şi motive de drept:

Motive de fapt: FCSB este un club sportiv privat, o societate comercială, înfiinţat în anul 2003, fără un trecut fotbalistic relevant.
 

În materia “închirierii stadioanelor” FCSB “este expert” în a nu îşi plăti datoriile! Nu au plătit chiria pentru închirierea stadionului Steaua luni de zile, obligându-ne să îi acţionăm în judecată (Dosarul nr. 22091/3/2011), să le punem sechestru pe bunuri pentru a recupera banii Clubului Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti, lucru pe care l-am făcut.
 

Este de notorietate faptul că în perioada 2004 - 2014 precum şi ulterior, FCSB a folosit  ilegal şi fraudulos  marca "STEAUA BUCUREŞTI'', aducând Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” un prejudiciu calculat la valoarea de  165.718.395 lei.
Reiterez că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin decizia nr. 3425 din  03 decembrie 2014, a stabilit reaua credinţă şi vinovăţia FCSB la înregistrarea mărcii, a anulat marca “Steaua” înregistrată ilegal de către FCSB şi a stabilit astfel şi fapta ilicită a acesteia.

 

Înregistrând cu rea – credinţă şi folosind marca 61635 (STEAUA) fără consimţământul şi fără acordul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti, FCSB ne-a produs un grav prejudiciu atât material cât şi moral.
Utilizând fraudulos marca, sigla şi numele, FCSB avea ca scop asocierea numelui său fără un trecut relevant în activitatea fotbalistică  cu renumele şi trecutul glorios al Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" încercând să profite de pe urma notorietăţii noastre, lucru care s-a şi întâmplat.

 

Astfel, FCSB a creat  confuzie şi asociere de imagine în mijlocul suporterilor şi al populaţiei, de unde şi prejudiciul moral si material adus Clubului  Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI".
Bineînţeles că nu se pune problema ca FCSB să joace pe stadionul nostru, FCSB având o datorie calculată la valoarea de  165.718.395 lei pe care nu o va achita de bună voie niciodată.

 

Suntem în litigiu cu FCSB şi nu se pune problema ca acesta să  joace pe stadionul STEAUA, având în vedere litigiile dintre părţi, reaua credinţă a reprezentanţilor legali ai FCSB, prejudiciile pe care le-a adus Statului Român, respectiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi nu în ultimul rând, istoricul avut în legătură cu plata chiriei stadionului !!!!!!
 

Personal, voi face toate demersurile posibile, legale şi voi depune toate eforturile mele ca şi până acum de a câştiga dosarul cu prejudiciul şi a recupera suma de 165.718.395 lei pentru Statul Român, respectiv pentru Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI.
 

Acest nou stadion face parte din baza sportivă aparţinând  Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI în care se pregătesc campionii din Ghencea.
Baza sportivă este pusă la dispoziţia sportivilor, antrenorilor şi tehnicienilor pentru  pregătirea  performanţelor sportivilor nostri şi ne aparţine nouă!
Misiunea de bază a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” îl constituie reprezentarea Ministerului Apărării Naţionale şi a României  prin performanţe sportive, în competiţiile sportive interne şi internaţionale în mod special la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene precum şi promovarea imaginii  instituţiei militare în societatea civilă.

 

Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI", este un club istoric, cel mai galonat din România de care suntem mândri şi pe care îl iubim!
 

În privinţa motivelor de drept sau legale, pentru care FCSB nu poate juca pe acest stadion, acestea decurg din chiar izvoarele obligaţiilor la încheierea contractelor civile respectiv art. 14, art. 1170 şi următoarele din Codul Civil. Astfel, doresc pe această cale să îl informez corect  pe domnul Ministru Ionuţ Stroe, care  nu este la curent cu litigiile aflate pe rolul instanţelor române dintre FCSB şi Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI".
 

Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" a solicitat recuperarea prejudiciului cauzat de către FCSB statului român, respectiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti în valoare de 165.718.395 lei.
 

Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" a solicitat să se constate că palmaresul echipei de fotbal, între anii 1947-2003, aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.  Câştigând în instanţă aceste dosare foarte dificile sunt foarte bine documentat în ceea ce priveşte aceste aspecte şi pot da orice lămuriri de care are nevoie, toate acţiunile şi apărările fiind formulate de către mine.
FCSB nu  poate închiria stadionul deoarece  nu este nici moral şi nici legal ca să existe relaţii contractuale între persoane juridice aflate în litigiu!
Art. 14 Buna-credinţă din codul civil prevede că: Orice persoană fizică sau persoană juridică trebuie să îşi exercite drepturile şi să îşi execute obligaţiile civile cu bună-credinţă, în acord cu ordinea publică şi bunele moravuri.
Şi  Buna-credinţă se prezumă până la proba contrară.

 

Reiterăm faptul că FCSB a încercat să ne fure marca, numele, palmaresul şi trecutul glorios, iar proba contrară a fost stabilită de însăşi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Reaua credinţă constatata de către o instanţă  nu se poate transforma în bună credinţă în negocieri şi nici pe parcursul desfăşurării contractuale.
Nu în ultimul rând, sunt măgulit de articolul apărut în presă  privind faptul că stadionul ar putea purta numele meu.

 

Eu sunt mândru de toate realizările mele privind câştigarea mărcii STEAUA BUCUREŞTI, a numelui STEAUA BUCUREŞTI, a palmaresului ECHIPEI DE FOTBAL STEAUA BUCUREŞTI!  Toate aceste victorii în justiţie înseamnă pentru România, pentru Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREŞTI şi pentru suporterii stelişti istoria clubului, dar înseamnă şi multă muncă, nopţi nedormite, stres, mii de ore de studiu, teama de a nu pierde ceva ce ne aparţine nouă şi nu unei societăţi comerciale înfiinţate în anul 2003.
 

Munca mea a contat foarte mult la reactivarea echipei de fotbal, la pornirea proiectului de construire a noului stadion şi la readucerea suporterilor lângă clubul Steaua.
         În altă ordine de idei, m-a amuzat ca pe unii i-a supărat ideea că noul stadion ar putea purta numele meu. Pe mine m-a flatat această propunere. Însă, în opinia mea, acest stadion ar trebui să poarte numele de STADIONUL STEAUA BUCUREŞTI, pentru continuarea istoriei Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI", pentru păstrarea numelui şi a mărcii.

 

Că vor sau nu, mulţi din această ţară, şi eu am pus temelia acestui stadion, “am construit“ cu fiecare dosar câştigat, o peluză a stadionului STEAUA BUCUREŞTI şi, chiar dacă nu se va numi TALPAN, pentru suporterii stelişti, pentru cei care iubesc STEAUA şi istoria ei, pentru cei care mă cunosc mai mult sau mai puţin, şi cei care ştiu cât de multe sacrificii am făcut pentru Steaua, acest stadion va purta mereu în sufletul lor, numele meu, FLORIN TALPAN.

CONCLUZIONÂND, este absurd ca cineva să creadă că acest “razboi“ cu FCSB este al meu personal! Este adevărat că pun foarte mult suflet în tot ceea ce fac pentru Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI", deoarece acest club este o parte din munca şi viata mea, dar nu este un razboi personal.

Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" este cel mai galonat club sportiv din ţară. Astfel, nu există niciun motiv pentru care clubul nostru să fuzioneze cu alt club, mai ales cu unul care i-a folosit în mod ilegal marca, numele, palmaresul înfiinţat în anul 2003 fără un palmares relevant. O asemenea insinuare mi se pare copilărească şi jignitoare. Nu cred că echipa Real Madrid, de exemplu, primeşte oferte de fuziune de la  cluburi mai puţin cunoscute, înfiinţate după anul 2000, fără palmares, aşa cum este FCSB. 

Stadionul Steaua va fi folosit de către Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI". Sportivii noştri se vor antrena şi vor juca pe acest stadion iar suporterii noştri vor urmări meciuri pe el. Sper ca şi  personalul administrativ în totalitate să îşi desfăşoare activitatea în incinta noului stadion STEAUA BUCUREŞTI deoarece actualul sediu este foarte vechi. Este imperios necesar ca sediul administrativ al Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" să fie mutat urgent în incinta noului station deoarece există spaţiile necesare iar clubul are nevoie de un sediu corespunzator. Mutând la noul stadion sediul administrativ  practic imaginea Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI" va creşte, sponsorii vor fi interesaţi să sprijine financiar activităţile Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA BUCUREŞTI". 

Cu deosebit respect,
CONSILIER JURIDIC ŞEF AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREŞTI
Colonel de justiţie 
Florin - Costel TALPAN 

Afla mai multe despre: talpanfcsbcsa steaua 

viewscnt
Articole similare