Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florinel Coman, pe urmele unui "Balon de Aur"! Totul despre clubul care-l doreşte insistent pe fotbalistul de la FCSB. Gigi Becali a cedat

Florinel Coman, pe urmele unui "Balon de Aur"! Totul despre clubul care-l doreşte insistent pe fotbalistul de la FCSB. Gigi Becali a cedatgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a anunţat că este pe cale să se înţeleagă cu americanii de la Orlando City pentru transferul lui Florinel Coman.

Florinel Coman, pe urmele unui "Balon de Aur"! Totul despre clubul care-l doreşte insistent pe fotbalistul de la FCSB. Gigi Becali a cedat

Formaţia din MLS, campionatul de fotbal din Statele Unite ale Americii, Orlando City, a demonstrat că şi-l doreşte cu adevărat la echipă pe tânărul atacant al FCSB-ului Florinel Coman. Americanii au mai negociat şi în trecut cu Gigi Becali, însă atunci nu s-au apropiat de pretenţiile latifundiarului din Pipera. De data aceastea, Gigi Becali pare dispus să negocieze şi să ai mai lase la preţul fotbalistuluis său. După discuţiile avute între cele două cluburi, mingea se află în terenul formaţiei din MLS.

Mi-au trimis o ofertă pentru Coman din America, mi-au trimis oferta oficială atunci, m-au întrebat dacă mai e valabil. Am spus că nu accept oferta lor şi am spus nişte modificări în oferta lor. Era 50-50, am făcut modificări, le-am dat loc 60, eu 40. Vreau 9 milioane de euro pe 60 la sută, aşa ofertă am făcut eu.  Cinci milioane prima tranşă, două milioane, două milioane. Poate e mai bine dacă nu se face, dacă se reia fotbalul Florinel va costa mai mulţi bani. Cei de la Orlando au scăzut acum la trei ani şi jumătate contractul, era pe patru ani. Nu o să las preţurile foarte jos, dar ce pot să iau, iau”, a spus Becali la ProX.

Ce jucători români au mai evoluat în MLS

Florinel Coman ar putea deveni al doilea fotbalist român din MLS, după Alexandru Mitriţă legitimat la New York City, şi al şaselea din istorie, după Deian Boldor (Montreal Impact), Răzvan Cociş (Chicago Fire), Andreas Ivan (New York Red Bulls), Alex Zotincă (Kansas City Wizards, Chivas USA). Alţi doi fotbalişti români au evoluat în Statele Unite, în anii 70-80, pe vremea când MLS nu exista: Mircea Gil Mărărescu (New York Cosmos) şi Alexandru Sătmăreanu (Fort Laurdale Strikers)

Oferta de 9 milioane de euro pentru 60% din drepturile jucătorului, l-ar face pe Florinel Coman drept cel mai scump fotbalist vândut vreodată de o formaţie din Liga 1. Un calcul simplu ne arată, la ora aceasta, GIgi Becali l-a cotat pe Coman la 15 milioane de euro, iar pentru 9 milioane de euro a renunţat la 60% din jucător. Astfel, va fi întrecut recordul deţinut de Nicolae Stanciu, vândut tot de FCSB, la Anderlecht, pentru 10 milioane de euro.

Florinel Coman, coleg cu Nani la Orlando City

Orlando City este un club relativ nou. A luat fiinţă în noiembrie 2013,, iar în 2014 avea să fie înscrisă în MLS. Primul jucător achiziţionat de americani a fost ""Balonul de Aur" din 2007, brazilianul Ricardo Kaka. Este adevărat că se afla pe final de carieră, la 32 de ani, însă impactul pe care acesta l-a avut la club a fost unul uriaş. Kaka a jucat trei sezoane la Orlando City, unde a adunat 75 de meciuri şi a marcat 24 de goluri.

Clasări Orlando City în MLS: 

  • 2015 - 14
  • 2016 - 15
  • 2017 - 18
  • 2018 - 22
  • 2019 - 22

Dacă va ajunge la Orlando City, Florinel Coman va fi coleg de echipă cu portughezul Nani sau uruguayanul Mauricio Pererya, cotaţi ambii sunt Florinel Coman, cu 3, respectiv 5 milioane de euro. Antrenor este columbianul Oscar Pareja (51 de ani), care l-a mai pregătit în trecut pe FC Dallas, Colorado şi Club Tijuana.

Campionatul în MLS s-a întrerupt după două etape. Orlando City era pe locul 9 în Conferinţa de Est, cu o înfrângere şi un rezultat de egalitate.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare