Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fluier final la FC Botoşani – Shkendija! Moldovenii sunt eliminaţi din Europa League, deşi au avut superioritate numerică

Fluier final la FC Botoşani – Shkendija! Moldovenii sunt eliminaţi din Europa League, deşi au avut superioritate numerică

UEFA Europa League

Comentarii

Botoşani ratează şansa de a se califica în turul al treilea al Ligii Europa. Moldovenii au fost eliminaţi de către macedonenii de la Shkendija, în urma înfrângerii suferite pe teren propriu, scor 0-1.

Singurul gol al partidei a fost marcat de vedeta macedonenilor, Ibraimi, în minutul doi al meciului, printr-o execuţie superbă la care a contribuit şi poziţionarea slabă a portarului Pap.

Moldovenii au fost învinşi, deşi din minutul 67 au jucat cu un om în plus. Până la eliminarea lui Alimi, elevii lui Marius Croitoru au evoluat de la egal la egal cu macedonenii, dominând la capitolul posesie, însă fără a-şi crea foarte multe ocazii de gol. De cealaltă parte, Shkendija a aplicat o tactică specifică echipelor care evoluează în deplasare, apărându-se aglomerat şi încercând să lovească pe contraatac, sub adăpostul golului marcat în minutul doi. 

La câteva minute după eliminare, trupa lui Marius Croitoru părea că poate să întoarcă soarta calificării. Intervenţiile incredibile ale portarului Zahov au făcut ca FC Botoşani să nu reuşească egalarea. Ulterior, însă, moldovenii au atacat haotic, au început să greşească pase simple iar ocaziile de gol au fost înlocuite cu imprecizii tehnice mai degrabă. Dacă fotbaliştii de la Shkendija ar fi fost mai precişi în repetate rânduri, mai ales înainte de eliminarea suferită în minutul 67, scorul ar fi putut fi dus lejer la 0-2, ceea ce le-ar fi oferit mult mai puţine emoţii oaspeţilor.

LIVE TEXT FC Botoşani - Shkendija 0-1 (Ibraimi 2')

Min. 90 + 6 Fluier final! FC Botoşani este eliminată din turul al doilea al Ligii Europa.

Min. 90 Vor fi 5 minute de prelungire.

Min. 89 Carambol în apărarea macadonenilor de care elevii lui Marius Croitoru nu au fost în stare să profite, deşi faza a fost una extrem de periculoasă.

Min. 83 Botoşani începe să piardă mingi foarte uşor din cauza disperării de a egala.

Min. 72 Ofensivă totală din partea Botoşaniului. Zahov face minuni şi îi salvează pe macedoneni, la două mingi extrem de dificile. Patache ratează o minge pe care scria ”gol”.

Min. 70 Ibraimi vede şi el cartonaşul galben, după o intrare foarte dură chiar sub ochii arbitrului. Macedonenii încep să fragmenteze jocul prin faulturi.

Min. 67 Alimi vede al doilea galben şi este eliminat de centralul partidei de pe teren. Din acest moment, Botoşani are un om în plus pe teren.

Min. 63  David Babunski, cel mai periculos jucător al Botoşaniului, este foarte aproape să egaleze printr-o deviere subtilă. Portarul macedonenilor are, însă, o nouă intervenţie bună.

Min. 61 Doriev încasează al doilea cartonaş galben al macedonenilor şi al treilea al partidei. 

Min. 55 Botoşani ţine de minge, însă elevilor lui Croitoru le lipseşte pasa decisivă care să destabilizeze apărarea bine organizată a formaţiei Shkendija.

Min. 51 Botoşani scapă de golul doi, după ce un jucător al macedonenilor trage în plasa laterală dintr-o poziţie foarte bună.

Min. 50 Decarul Botoşaniului, David Babunski, trage spectaculos de la distanţă, însă şutul său nu îi dă mari emoţii portarului oaspeţilor.

Min. 46 Începe a doua repriză. Botoşani are primul corner. Moldovenii încep tare partea secundă a partidei din turul 2 preliminar al Europa League, apărarea macedoneană rezistă bine, însă.

Min. 45 + 3 Arbitrul fluieră finalul primei reprize

Min. 45 +2 Ibraimi este foarte aproape de a face dubla, după o lovitură liberă bătută surprinzător pe jos de acesta. Pap a avut din nou o reacţie întârziată.

Min. 45 + 1 Lovitură liberă extrem de periculoasă pentru Shkendija. Rodriguez primeşte primul galben de la Botoşani.

Min. 43 Şeroni respinge foarte bine cu capul o minge grea. Fără intervenţia fundaşului central al moldovenilor, cel mai probabil scorul ar fi fost 0-2.

Min. 42 Botoşani cere din nou penalty, de data aceasta pentru un henţ.

Min. 40 Haruţ respinge o centrare periculoasă a macedonenilor, venită dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă a defensivei Botoşaniului.

Min. 37 Alimi încasează primul cartonaş galben al partidei după un fault la mijlocaşul Botoşaniului, Rodriguez.

Min. 33 Ofosu (Botoşani) intră în careu pericolos, graţie unei depăşiri în viteză, însă execuţia sa este slabă şi mingea ajunge fără probleme în braţele lui Zahov.

Min. 29 Portarul Zahov reuşeşte o intervenţie foarte bună, la o fază la care Botoşani a fost foarte aproape de egalare.

Min. 26 Prima fază controversată a meciului. Botoşani cere penalty, însă centralul refuză fără a da semn de vreun dubiu.

Min. 25 Botoşani a fost foarte aproape să profite de o bâlbă în defensiva echipei Shkendija, însă fundaşul care a greşit s-a redresat.

Min. 22 Prima mare ocazie de gol a elevilor lui Marius Croitoru. Decarul David Babunski reuşeşte un şut superb de la aproximativ 30 de metri. Mingea trece aconizant pe lângă poartă, la o fază la care portarul macedonenilor era bătut.

Min. 19 Acelaşi Ibraimi reuşeşte două driblinguri spectaculoase, însă îşi face mingea prea lung şi ajunge fără probleme în braţele lui Pap.

Min. 11 Botoşani încearcă să preia controlul partidei, în cautarea unei egalări cât mai rapid posibile. Moldovenii atacă, îşi adjudecă posesia, însă lipsesc ocaziile de gol la poarta macedonenilor.

Min 2: GOL Shkendija! Macedonenii deschid scorul după o execuţie superbă, un lob al lui Ibraimi, la care a contribuit şi poziţionarea defectuoasă a portarului Pap.

Min. 1 A început partida!


Echipele de start:

  • FC Botoşani: Pap - Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu - E. Florescu, J. Rodriguez, Babunski - Aşkovski, Dugandzic, Ofosu
  • Rezerve: Hakic, Plămadă, Keyta, M. Roman I, patache, Cascini, Holzmann
  • Skhendija: Zahov - Murati, Krivak, Bejutai, Pavic - Alimi, Dita - Ahmedi, Totre, Doriev - Ibraimi
  • Rezerve: Redjepi, Sadriu, Zejnulai, Merdjani, Nafiu, Neziri, Ramadani

FC Botoşani a reuşit o victorie uriaşă pentru istoria clubului, la finalul lunii august, când a trecut de Ordabasy, în deplasare, cu scorul de 2-1. În urma acestui succes, moldovenii lui Marius Croitoru şi-au asigurat locul în turul doi preliminar al Europa League, unde astăzi vor primi vizita macedonenilor de la Shkendija.

În cazul în care vor reuşi o nouă calificare, peste doar o săptămână, FC Botoşani ar putea lupta pentru un loc în play-off-ul competiţiei, tot pe propriul teren, cu Tottenham Hotspur, care astăzi o întâlneşte pe Lokomotiv Plovdiv.

"Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa noastră şi jucătorii se vor ridica la acest nivel. Ne dorim ca la ora jocului să fim în cea mai bună formă, în primul rând mental, că fizic nu avem niciun fel de problemă. Nu aş vrea să repetăm ceea ce s-a întâmplat la Dinamo şi sunt ferm convins că dacă nu facem acest lucru avem şanse mari să ne calificăm.

Nu ne dezavantajează statutul de favoriţi, numai că trebuie să fim realişti, suntem favoriţi numai din simplul fapt că noi suntem din România, iar ei din Macedonia.

Dacă punem în balanţă ceea ce au realizat ei în ultimii ani, din punct de vedere al performanţelor, campioni în ultimii trei ani sau patru ani, din 2013 nu au căzut de pe podium, în ultimii ani sunt o prezenţă constantă în cupele europene, noi nu putem să ne lăudăm cu astfel de performanţe. Suntem favoriţi pe hârtie şi consider că Botoşaniul este o echipă bună în momentul acesta" , a spus antrenorul lui FC Botoşani, Marius Croitoru.

Afla mai multe despre: europa league 

viewscnt
Articole similare