Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Focar de coronavirus la un club de handbal din Liga Naţională. Conducerea cere amânarea următoarelor cinci partide

Focar de coronavirus la un club de handbal din Liga Naţională. Conducerea cere amânarea următoarelor cinci partide

Handbal

Comentarii

Echipa masculină de handbal CSM Bacău se confruntă cu un adevărat focar de coronavirus, după ce 11 jucători din lot au fost depistaţi pozitiv. Conducerea clubului cere ca echipa să nu evolueze în al doilea turneu, programat în perioada 4-11 octombrie, la Sfântu Gheorghe.

Se pare că formaţia băcăuană ar fi contactat virusul chiar la primul turneu organizat de FRH, tot la Sfântu Gheorghe, unde s-au jucat primele trei dueluri. Primul care a aflat că are coronavirus este sârbul Nikola Crnoglavac. Acesta a efectuat testul în Serbia şi a fost confirmat, intrând automat în izolare.

La primirea acestei veşti, conducerea clubui băcăuan a decis ca toţi jucătorii să fie testaţi preventiv, iar pe 25 septembrie au venit primele rezultate: 10 jucători au fost declaraţi pozitiv. În condiţiile actuale, oficialii băcăuani şi-ar dori ca federaţia să nu ia în calcul pierdea partidelor din al doilea turneu la masa verde, etapele 4, 5, 6, 7 şi 8, şi să gândească reprogramarea acelor partide.

Multe voci susţin că ideea disputării partidelor într-un sistem compus din mai multe turnee este una deficitară, în care există mai mult risc de interceptarea noului coronavirus, decât dacă s-ar fi jucat fiecare cu fiecare, tur-retur, în sistemul normal. Oamenii din handbal consideră că, unde este mai mare aglomeraţia, acolo există riscul mai mare. În cazul de faţă, turneele organizate de FRH.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare