Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Football Leaks | Cel mai influent impresar din fotbalul mondial şi schema prin care evita plata impozitului pe dividende

Football Leaks | Cel mai influent impresar din fotbalul mondial şi schema prin care evita plata impozitului pe dividende

Diverse

Comentarii

Jorge Mendes, agentul lui Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho, ar fi pus la cale o schemă financiară pentru evita plata impozitului pe dividendele de la grupul Gestifute, susţine European Investigative Collaborations (EIC), conform L’Equipe.

Sistemul consta în transformarea artificială a dividendelor societăţii, impozitate la 28 la sută în Portugalia, în venituri din vânzarea de acţiuni, care nu sunt impozitate.

În 2014, fiscul portughez a considerat această schemă abuzivă, fiind concepută pentru a se evita procesul normal de distribuire a dividendelor, potrivit unui document Football Leaks. Mendes a fost nevoit să îşi regleze situaţia impozitelor pe care le evitase, în valoare de 5,30 milioane de euro, plus dobânzi. El a făcut apel şi cazul său încă nu s-a finalizat.

Potrivit L’Equipe, din 2012, Mendes foloseşte acelaşi sistem şi în Olanda, unde a înfiinţat un holding. Acolo, el a implicat-o în schemă şi pe soţia sa. În total, cuplul ar fi obţinut 67 de milioane de euro ca profit al Gestifute la Amsterdam, fără să plătească impozite pe dividende (15 la sută în Olanda).

Jorge Mendes a declarat pentru EIC că dintotdeauna şi-a declarat veniturile în Portugalia, inclusiv pe cele obţinute în străinătate, şi că plăteşte în Portugalia toate impozitele.

După primele dezvăluiri Football Leaks, din decembrie 2016, cu privire la un sistem de fraudă fiscală pus la cale de Jorge Mendes pentru clienţii săi Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, Angel Di Maria şi Ricardo Carvalho, cu toţii au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare de justiţia spaniolă şi la achitarea unor amenzi de milioane de euro. Şi Mendes a fost pus sub acuzare pentru delict fiscal în iunie 2017.

Afla mai multe despre: cristiano ronaldojorge mendesfootball leaksdezvăluiri 

viewscnt
Articole similare