Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formula 1 | Bottas a câştigat calificările – sprint în Italia, dar din pole position va pleca Verstappen

Formula 1 | Bottas a câştigat calificările – sprint în Italia, dar din pole position va pleca Verstappen

Formula 1

Comentarii

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a câştigat, sâmbătă, calificările pentru Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Bottas va pleca însă în cursă de pe ultima poziţie, ca urmare a unei penalizări pentru schimbarea motorului.

Calificările de pe circuitul de la Monza s-au desfăşurat în sistem de cursă-sprint de 100 km, cu două seturi de anvelope de pilot la dispoziţie, alese liber de echipe. Totuşi, în această cursă, piloţii nu au avut voie să intre la boxe pentru schimbarea cauciucurilor.

Rezultatul cursei a decis grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată a oferit un număr mic de puncte (3-2-1) pentru primii trei clasaţi.

Pe locul doi în calificări s-a clasat Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Daniel Ricciardo (Australia, McLaren). Verstappen va pleca de pe prima poziţie.

“M-am simţit bine astăzi. A fost o cursă curată, cu un ritm bun. Să vedem dacă putem face ceva mâine. Voi da tot ce pot”, a declarat Valtteri Bottas.

Cursa va avea loc duminică, în direct la Telekom Sport

 

Afla mai multe despre: bottasverstappen 

viewscnt
Articole similare