Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formula 1, gata de start! Competiţia regină a motorsportului se întoarce în acest weekend la Telekom Sport. MP al Australiei, duminică, de la ora 7:10

Formula 1, gata de start! Competiţia regină a motorsportului se întoarce în acest weekend la Telekom Sport. MP al Australiei, duminică, de la ora 7:10

Formula 1

Comentarii

Cel mai aşteptat sezon din istoria recentă a Formulei 1 bate la uşă. După o stagiune 2018 considerată de experţi ca fiind cea mai disputată din ultimul deceniu, lupta se anunţă şi mai încinsă în noul sezon. Echipe noi, schimbări majore la capitolul piloţi şi noi reglementări din punct de vedere tehnic, acestea sunt coordonatele noului sezon din Marele Circ.

Înainte de startul bătăliilor, programat în Australia, cele zece echipe şi-au prezentat piloţii pentru noua stagiune, dar şi ambiţiile. Noutăţile nu sunt puţine. Doar dacă e să ne referim la capitolul echipe, trebuie să luăm în considerare apariţia a două nume noi: Racing Point, continuatoarea defunctei Force India, şi Alfa Romeo, noul nume al echipei Sauber. 
La capitolul piloţi, modificările sunt masive. Practic, doar Mercedes şi Haas au ales să-şi păstreze intactă linia de piloţi. Campioana mondială în exerciţiu, Mercedes mizează pe aceiaşi Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas, în timp ce americanii de la Haas continuă cu francezul Romain Grosjean şi cu danezul Kevin Magnussen.
 
Marele Premiu al Australiei, în direct pe Telekom Sport 1. Calificările - sâmbătă, ora 8:00. Cursa - duminică, ora 7:10
Marele şoc a fost plecarea lui Daniel Ricciardo din trustul Red Bull, deranjat de faptul că a fost lăsat în umbra lui Verstappen în sezonul anterior. În locul lui, Red Bull l-a promovat de la subsidiara Toro Rosso pe tânărul Pierre Gasly. La echipa a doua, concernul austriac a mizat pe readucerea lui Daniel Kvyat, dar şi pe promovarea thailandezului Alexander Albon, din Formula 2.
O altă mutare care a luat prin surprindere a fost plecarea lui Kimi Raikkonen de la Ferrari. Finlandezul a preferat Alfa Romeo, unde i se dă şansa de a fi pilot principal înaintea lui Antonio Giovinazzi. În locul lui, Ferrari l-a adus pe unul dintre cei mai apreciaţi piloţi ai tinerei generaţii, Charles Leclerc.
Iată cum va arăta grila completă de start din noul sezon:
Mercedes – Lewis Hamilton si Valtteri Bottas
Ferrari – Sebastian Vettel si Charles Leclerc
Red Bull - Max Verstappen si Pierre Gasly
Renault – Daniel Ricciardo si Nico Hulkenberg
Haas – Romain Grosjean si Kevin Magnussen
McLaren – Carlos Sainz si Lando Norris
Force India – Sergio Perez si Lance Stroll
Toro Rosso – Daniil Kvyat si Alexander Albon
Sauber – Kimi Raikkonen si Antonio Giovinazzi
Williams – George Russell si Robert Kubica
 
Un alt aspect care va fi atent urmărit de experţi va fi randamentul Red Bull cu noile motoare Honda. După 12 ani, echipa austriacă a renunţat la colaborarea cu Renault, cea care le-a adus patru titluri în Campionatul Mondial de Formula 1.
Şi sistemul de punctaj a suferit modificări în această iarnă. Se va acorda un punct suplimentar, în fiecare etapă, acelui pilot care va stabili cel mai rapid tur de pistă în timpul cursei.
Startul noului sezon din Formula 1 se dă în acest final de săptămână, pe circuitul Albert Park din Melbourne, Australia, gazda obişnuită a etapei inaugurale din Marele Circ. Vor fi 21 de curse, cu marele final programat pe 1 decembrie, la Abu Dhabi.
 
 

Afla mai multe despre: formula 1australia 

viewscnt
Articole similare