Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Formula 1: McLaren a anunţat cine îl înlocuieşte pe Stoffel Vandoorne din sezonul viitor

Formula 1: McLaren a anunţat cine îl înlocuieşte pe Stoffel Vandoorne din sezonul viitor

Formula 1

Comentarii

McLaren-Renault a anunţat, luni, că pilotul belgian Stoffel Vandoorne, în vârstă de 26 de ani, va părăsi echipa de Formula 1 la finalul sezonului. Locul lui Vandoorne va fi luat de actualul pilot de rezervă şi de teste Lando Norris, în vârstă de 18 ani.

Vandoorne a debutat în F1 la McLaren în 2016. Atunci l-a înlocuit pe Fernando Alonso la Marele Premiu al Bahrainului, după ce spaniolul suferise un accident în cursa anterioară, din Australia. 
 
Din 2017, Vandoorne a devenit pilot titular la McLaren, după retragerea britanicului Jenson Button.
 
În cele 35 de grand prix-uri la care a participat, belgianul a acumulat 22 de puncte, cea mai bună clasare a lui fiind locul 7, pe care l-a ocupat de două ori, anul trecut, în Singapore şi Malaysia.
 
Britanicul Norris concurează în acest an în Formula 2 pentru echipa Carlin, ocupând locul al doilea în clasamentul piloţilor, după compatriotul său George Russell de la Art Grand prix.
 
Şi principalul pilot al echipei McLaren, Fernando Alonso, va părăsi echipa la finalul sezonului, el retrăgândus-e din Marele Circ. McLaren a anunţat că Alonso va fi înlocuit de spaniolul Carlos Sainz de la Renault, care a semnat un contract pe mai mulţi ani.
 
McLaren, a doua cea mai de succes echipă din istoria F1, continuă să înregistreze rezultate slabe în Marele Circ, fiind pe locul 7 din zece, în clasamentul constructorilor.
 

Afla mai multe despre: mclarenformula 1stoffel vandoornelando norris 

viewscnt
Articole similare