Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Forţa stejarilor. Tonga vine cu cel mai bun lot la Bucureşti pentru testul cu România

Forţa stejarilor. Tonga vine cu cel mai bun lot la Bucureşti pentru testul cu România

Rugby

Comentarii

Federaţia de rugby din Tonga a anunţat lotul cu care prima reprezentativă a acestei ţări se va prezenta, în noiembrie, la Bucureşti, pentru meciul-test cu România, jucători de la echipe din Anglia, Franţa, Scoţia şi Noua Zeelandă fiind prezenţi în echipa ''Ikale Tahi''.

Conform site-ului FRR, pe banca tehnică a tonganilor se află Toutai Kefu, cel care la Cupa Mondială din 1999 a marcat un eseu împotriva României iar apoi a ajutat-o pe Wallabies să câştige titlul mondial, acesta alcătuind lista jucătorilor pe care mizează în cele trei partide ale lunii noiembrie, un lot interesant şi extrem de valoros.

Astfel printre pilieri îi regăsim pe Ben Tameifuna de la Racing 92 Paris, şi Halani Aulika, coleg cu Alexandru Ţăruş la Sale Sharks, unde a jucat in acest sezon cinci partide şi a marcat un eseu.

În linia a doua este posibil să-l vedem printre titulari pe Sitiveni Mafi, care joacă alături de Mihăiţă Lazăr la Castres.

Linia a treia este una foarte puternică, aici evoluând Sione Kalamafoni, unul dintre jucătorii de bază a lui Leicester Tigers, Daniel Faleafa, coleg cu Mihai Macovei, Marius Antonescu şi Otar Turaşvili la Colomiers sau Maama Vaipulu care activează tot în Franţa, la Castres, prezent pe teren în şase partide din acest sezon în care a marcat doua încercări.

Pentru postul de mijlocaş la grămadă, una dintre soluţii este Sonatane Takulua, legitimat la Newcastle Falcons, una dintre echipele remarcate in debutul ediţiei 2017-2018 din Aviva Premiership, acesta aducându-şi contribuţia cu un eseu, zece transformări şi şase lovituri de pedeapsă la reuşitele trupei engleze. Alte nume interesante pe liniile dinapoi sunt Siale Piutau (Bristol Rugby), Nafi Tu'itavake (Northampton Saints), David Halaifonua (Gloucester) sau Ateli Pakalani (Leicester Tigers), toţi jucători la echipe de club din Anglia.

În acest an Tonga a disputat trei partide dintre care a câştigat una singură, 30-26 cu Samoa, însă această victorie le-a asigurat elevilor lui Toutai Kefu prezenţa la Cupa Mondială din 2019.

În noiembrie, Tonga va mai disputa alte două partide, cu Barbarians, la Limerick şi cu Japonia, pe Stade Ernest-Wallon din Toulouse.

Naţionala de rugby a României va disputa două meciuri-test peste o lună, ambele la Bucureşti, ''Stejarii'' urmând să întâlnească, pe 18 noiembrie, Samoa, pe Stadionul Arcul de Triumf, iar pe 25 noiembrie reprezentativa statului Tonga, pe acelaşi stadion. Ambele partide vor începe la ora 18,00.

De câţiva ani, luna noiembrie este dedicată partidelor test, World Rugby urmărind prin aceste meciuri să dea posibilitatea naţiunilor din cel de-al doilea eşalon valoric să întâlnească adversari valoroşi, pentru a-şi creşte astfel nivelul de joc.

Afla mai multe despre: rugbytongameci teststejariilotprima reprezentativanoiembrieanglia 

viewscnt
Articole similare