Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fost gimnast şi campion de automobilism a adus în România kartingul electric | VIDEO

Fost gimnast şi campion de automobilism a adus în România kartingul electric | VIDEOgalerie foto

Sporturi cu motor

Comentarii

Robert Drăgan, promotorul karturilor cu motor care nu poluează, are o poveste impresionantă!

A practicat gimnastică, a fost campion naţional de automobilism şi de offroad, a vândut tot ce avea aici şi a plecat în Italia pentru visul băiatului său: acela de a ajunge campion mondial la karting electric.

După 10 ani s-a întors în ţară pentru a lansa maşinuţa cu motor electric, care face furori printre copii.

“Noi facem karting din 1997 şi bineînţeles pe vremea aceea nu exista nimic electric şi am început cu kartul pe benzină. În 2011 am reuşit să miniaturizăm tehnologia de maşini electrice, am reinventat-o pentru kart şi a apărut primul prototip” - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

Fiul lui e vicecampion mondial

Din 2011 până în 2015, când a ajuns la produsul final, în fiecare zi nu a făcut altceva decât să schimbe baterii, să construiască controlere şi motoare.

Dragostea pentru băiatul său, care avea doar 6 ani când a început kartingul electric, l-a făcut pe Robert  şi pe soţia sa să renunţe la toate pasiunile lor!

“În fiecare zi îl puneam în kart, iar după un an a început să meargă din ce în ce mai bine şi l-au văzut fel de fel de oameni care se pricepeau şi au zis să încercăm cu el la performanţă” - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

După 11 ani de muncă, Tommy a devenit vicecampion mondial la karting electric, dar pentru asta, părinţii săi şi-au vândut tot în România şi s-au mutat în Italia.

„De când ne-am mutat a mai durat 4 ani până a ajuns în vârf. În Italia, competiţiile erau în fiecare săptămână, ne urcam în avion marţi, miercuri începeau antrenamentele, duminică seara ne urcam în avion. Pentru noi avioanele erau ca autobuzul. Şi atunci, am renunţat la toate afacerile din România, am vândut tot şi ne-am mutat în Italia” - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

În 2015, la 10 ani după ce şi-a luat familia şi a plecat din ţară, Robert s-a întors pentru a lansa în România kartingul electric. Între timp, el şi soţia sau au devenit bunici.

“M-am certat şi cu cei de la fabrica, dorinţa mea a fost să le lansăm aici şi să le ţinem în România cât putem de mult ca şi tehnologie, ca să ne dezvoltăm noi, copiii din România” - Robert Drăgan, promotorul kartingului electric în România.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: robert dragan 

viewscnt
Articole similare