Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fosta deţinătoare a recordului mondial trăieşte într-o sărăcie lucie acum. Ce s-a întâmplat după ce a fost în top-ul mondial

Fosta deţinătoare a recordului mondial trăieşte într-o sărăcie lucie acum. Ce s-a întâmplat după ce a fost în top-ul mondialgalerie foto

Diverse

Comentarii

Fosta atletă kenyană, Delilah Asiago, a ajuns într-o situaţie grea, după anii de glorie în atletism. Fanii îşi amintesc cu drag de ea, fiind una dintre atletele de elită, care s-a menţinut în top aproape două decenii.

Cunoscută pentru viteza şi agilitatea sa, Asiago a defilat sub steagul kenyan în marile competiţii internaţionale, obţinând medalii de aur în evenimente precum Steamboat Classic, unde a stabilit un record mondial, Jocurile All Africa, Campionatele Mondiale, evenimentul Bay to Breakers, unde a stabilit un record mondial la 12 kilometri, printre altele.

În ciuda faptului că are un nume cunoscut, fosta deţinătore a recordului mondial traieşte în condiţii grele, în prezent. 

De la medaliile obţinute în sport, ea a ajuns să muncească pe câmp, unde culege frunze pentru ceai.

Galerie foto cu Delilah Asiago

FOTO: Delilah Asiago, la Campionatul Mondial de atletism din 1991 / Delilah Asiago, în prezent

Vorbind la Citizen TV, Asiago a menţionat că problemele ei au început în 1999, când a primit o interdicţie în sport, timp de doi ani, din cauza acuzaţiilor de dopaj. Fosta sportivă s-a apărat şi a susţinut că s-a îmbolnăvit şi a luat medicamente, care ulterior au dat un rezultat pozitiv pentru substanţe dopante.

În încercarea de a-şi revendica gloria pierdută, Asiago a revenit şi a câştigat medalii în 2002, 2003, 2004 şi 2006. În 2008, s-a oprit. 

Potrivit fostei sportive, o parte dintre milioanele pe care le-a câştigat în timpul evenimentelor a fost folosită în imobiliare. Totuşi, averea ei s-a evaporat. 

Fosta maratonistă a cerut guvernului să intervină şi să aibă grijă de sportivi şi să-i salveze de sărăcia extremă. Mai mult, Asiago le-a dat un sfat tuturor sportivilor, pentru a economisi întotdeauna o parte dintre banii câştigaţi în activitatea lor: "Nu încercaţi să folosiţi greşit banii, altfel puteţi ajunge într-o situaţie nefericită, să culegeţi frunze de ceai la o fermă", a spus Asiago pentru sursa citată. 

Galerie foto cu Delilah Asiago

 Galerie foto

Afla mai multe despre: delilah asiagoatletism 

viewscnt
Articole similare