Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fosta finalistă de de Australian Open în 2014, Dominika Cibulkova criticată în ţara natală după ce s-a vaccinat anti-covid înaintea medicilor

Fosta finalistă de de Australian Open în 2014, Dominika Cibulkova criticată în ţara natală după ce s-a vaccinat anti-covid înaintea medicilor

Sporturi

Comentarii

Cibulkova a câştigat 8 titluri WTA în carieră, cel mai important fiind cel din 2016 de la Turneul Campioanelor. Cel mai bun loc ocupat în WTA a fost locul 4.

Slovaca Dominika Cibulkova în vârstă de 31 de ani şi retrasă din sport, a fost una dintre primele persoane care s-a vaccinat în ţara natală împotriva COVID cu toate că nu se află în grupa 1 de risc. Aceasta a fost criticată dur de presă şi de cadrele medicale care aveau prioritate în faţa fostei sportive.

"Din moment ce ai primit un vaccin disponibil doar pentru doctori, te chem să lucrezi într-un departament în care sunt trataţi pacienţii cu coronavirus" a fost mesajul trims de o asistentă către fosta jucătoare de tenis.

"Aş dori să-mi cer scuze pentru că eu şi soţul meu ne-am vacinat anti COVID. Îmi pare rău pentru toate persoanele care aşteaptă vaccinul. Am crezut greşit că noi am fost pe lista pentru vaccinuri nefolosite. Îi transmit ministrului Sănătăţii că doresc să ajut ca şi voluntar şi am contactat deja Ministerul Sănătăţii în acest sens. Din 2009 am plătit 55.966,58 euro în Slovacia pentru asigurarea de sănătate. Am fost scoasă de pe listă pentru doi ani, cât timp am stat în Dubai. Din 2020 sunt înregistrată din nou şi plătesc contribuţii la stat" a fost răspunsul slovacei pe Instagram.

Cibulkova a câştigat 8 titluri WTA în carieră, cel mai important fiind cel din 2016 de la Turneul Campioanelor. Cel mai bun loc ocupat în WTA a fost locul 4. Aceasta s-a retras în 2019 la vârsta de 30 de ani. 14 milioane de euro a câştigat Cibulkova ca jucătoare profesionistă de tenis.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare