Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fosta ospătăriţă din Călăraşi e la un pas de Jocurile Olimpice! "De multe ori am fost întrebată de ce nu m-am apucat de modelling"

Fosta ospătăriţă din Călăraşi e la un pas de Jocurile Olimpice! "De multe ori am fost întrebată de ce nu m-am apucat de modelling"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Loredana Marin, campioana europeană la box, a crescut departe de mamă şi fără tată. Când era copilă, ca să poată să se întreţină, a muncit pe câmp, iar mai târziu, în timpul liceului, a servit la restaurant. S-a apucat de box la 9 ani ca să înveţe să se apere, iar acum se pregăteşte de turneul de calificare care îi poate aduce biletul de Paris.

Ce poveste! Fosta ospătăriţă e la un pas de Jocurile Olimpice

La doar 20 de ani, Loredana Marin, campioană europeana de box la tineret şi vicecampioana europeană de U22, este  la un pas să îşi împlinească cel mai mare vis: calificarea la Jocurile Olimpice. 

 „Am o presiune pe umeri, pe care mi-o pun singură, pentru că antrenorii mei tot timpul au crezut în mine şi vor să ajung cât mai departe, la calificare”, a declarat Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României, pentru Sportsnet.ro

Până la Paris, sportiva susţinută de Federaţia Română de Box mai are două turnee: primul în februarie, în Italia, iar cel de-al doilea, în mai, în Thailanda.  

Pugilista vrea să câştige luna viitoare biletul care o poate duce la Jocurile Olimpice! 

„Muncesc în fiecare zi pentru asta! Iau tot în calcul, fac socoteli. Am un carneţel pe care îmi scriu în fiecare zi antrenamentele, suplimentele pe care le iau. Am început să am mare grijă ce mănânc, am renunţat la dulciuri, la sucuri, la tot” -Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Tatăl a părăsit-o, mătuşa a crescut-o 

Tânăra a avut o viaţă grea! Nici ei nu îi vine să creadă ce a realizat până la doar 20 de ani!  

„Am început boxul la 9 ani, eu am crescut doar cu mama mea, tata nu vrut să audă de mine. Mama a plecat să lucreze în străinătate, iar eu am rămas cu sora mamei, care avea 3 copii... pe lângă ei, mă creştea şi pe mine” - Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Frumoasa sportivă s-a apucat de box ca să înveţe să se apare. 

 „Am avut nevoie să mă apăr la şcoală, pe stradă... aveam nevoia să fiu mai tare, pentru că eu eram un copil firav. Sportul m-a întărit foarte mult şi m-a scos dintr-un mediu puţin precar” -Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.   

A lucrat pe câmp 

Din cauza greutăţilor financiare, fata a fost nevoită, pe lângă şcoală, să şi lucreze!  

„Am muncit în curte, la porumb, la câmp, am făcut de toate. La liceu, aveam cursuri până la 17.00, apoi antrenament, iar seara lucram ca ospătăriţă la evenimente” - Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Loredana recunoaşte că boxul a disciplinat-o foarte mult şi a transformat-o în cea care este astăzi. Când era mică se bătea cu toţi copiii.  

„Pentru că nu am avut un tată lângă mine, când cineva se lua de mine la şcoală, reacţionam impulsiv. Acum regret” - Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Sportiva are numai cuvinte de laudă la adresa antrenorilor săi, Constantin Bebeşelea, cel care a descoperit-o, şi Adrian şi Mihaela Lăcătuş, cei care o pregătesc în prezent la lotul naţional de senioare.  

„Primul meu antrenor a fost Constantin Bebeşelea, el a fost scăparea mea. El m-a ridicat de jos şi m-a adus aici şi m-a predat familiei Lăcătuş. Am avut nişte antrenori foarte buni care au ştiut să mă îndrume şi să mă menţină pe acest drum, pentru că de multe ori am vrut să renunţ” - Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Pugilista care reprezintă cu succes Federaţia Română de Box îşi aminteşte de primii săi paşi în sportul de performanţă.  

„Am început să fac sport la Călăraşi în Comuna Roseţi,  într-o sală dărăpănată, aveam doar 2 saci şi o oglindă” - Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

În 2020 ea a devenit campioană europeană la tineret. Atunci a renunţat la Călăraşi.  

„Antrenorul meu m-a felicitat, mi-a spus că de acum începe greul. Mi-a spus <<Tată, eu te las să pleci, îţi dau undă liberă pentru că aici nu te poţi realiza şi nu îţi putem oferi ce ai nevoie pentru a atinge înalta performanţă>>”-Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

De 4 ani, Loredana e la Bucureşti şi face parte din lotul naţional de senioare. Tânăra este pregătită de Adrian şi Mihaela Lăcătuş. Ea este de două ori vicecampioană europeană de U22 şi ocupantă a locurilor 5 la mondialul şi europeanul de senioare.  

„În primul an m-am acomodat foarte greu cu trecerea la senioare. Eu eram bună la tineret şi abonată la medalii, iar trecerea a fost foarte grea, nu fizic, ci psihic. Noi credem că suntem cei mai buni, dar trebuie să învăţăm că nu este mereu aşa. Să o luăm treptat” -Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Şedinţă cu părinţii din clasa atunci când s-a apucat de box  

Loredana povesteşte amuzantă momentul în care mama sa a aflat că ea va merge la box.  

„Nu am anunţat-o eu, a anunţat-o diriginta mea de pe vremea aceea. A făcut o şedinţă cu părinţii, iar subiectul principal am fost eu. Doamna dirigintă a spus că după ce că <<ea bate băieţii fără să facă sport de contact , o mai daţi şi la sport de contact să înveţe să se bată, pe bune acum>>. Mama nu ştia despre ce este vorba, nu a făcut sport în viaţa ei. A vorbit cu mamele colegilor mei şi ele i-au zis <<las-o să meargă la sport dacă îi place, îşi mai ocupă timpul, vedem dacă îi place şi iese ceva. Dacă nu iese asta e , lasă copilul să facă ce îi place>>”-Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României. 

Între timp, mama sportivei a înţeles ce face fiica ei, iar acum nu ratează niciun meci de-al acesteia.  

„Mama se bucură foarte mult, se uită cu fratele meu de 5 ani la toate meciurile, apoi mă sună şi îmi spune << Bravo, Lore ne-am uitat la meciul tău suntem foarte bucuroşi pentru tine>>”-Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Şi-a tatuat cercurile olimpice 

Sportiva este pasionată de tatuaje, iar unuia dintre ele vrea să îi facă în curând o completare. 

„Mi-am tatuat cercurile olimpice când am simţit că asta vreau să fac şi iubesc sportul acesta. Şi îmi doresc din toată inima ca lângă cercurile olimpice să fie şi Turnul Eiffel şi 2024”-Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

Pe reţelele de socializare, frumuseţea sportivei nu trece neobservată.  

„De multe ori am fost întrebată de ce fac box, de ce nu m-am apucat de modelling. Nu le răspund, pentru că nu prea să stau pe reţelele de socializare. Chiar dacă sunt eşti mai feminină, poţi să trăieşti şi în lumea bărbaţilor” - Loredana Marin, componentă a lotului naţional de box al României.  

 Galerie foto

Afla mai multe despre: loredana marinloredana marin boxjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare