Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul campion mondial WBC, Spinks a decedat la 67 de ani. Leon l-a bătut pe Muhammad Ali în 1978

Fostul campion mondial WBC, Spinks a decedat la 67 de ani. Leon l-a bătut pe Muhammad Ali în 1978

Box

Comentarii

Fostul boxer american Leon Spinks, care l-a învins pe Muhammad Ali în 1978, a decedat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 67 de ani, a anunţat firma de PR care îl reprezenta, citată de ESPN.

Fostul campion mondial WBC, Spinks a decedat la 67 de ani. Leon l-a bătut pe Muhammad Ali în 1978

Spinks suferea de cancer la prostată şi de alte tipuri de cancer, de cinci ani.

Născut la St. Louis, Spinks a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1976, la categoria semigrea. El avea vârsta de 24 de ani, doar 13 luni ca boxer profesionist şi şapte lupte, niciuna mai lungă de 10 runde, când a intrat în ring împotriva lui Ali, la 15 februarie 1978, într-o gală din Las Vegas. Ali avea atunci 36 de ani şi trecuse de vârful carierei. După 15 reprize, outsiderul a fost declarat câştigător, prin decizia arbitrilor.

El a fost singurul boxer care i-a luat o centură de campion mondial lui Muhammad Ali în ring.

"Nu sunt cel mai mare campion. Doar ultimul", a spus Leon Spinks după istoricul meci, în urma căruia a devenit campion mondial la categoria grea, versiunea WBC.

Spinks i-a acordat revanşa lui Ali şi a pierdut, printr-o decizie unanimă, la Superdome din New Orleans, la şapte luni după prima lor luptă. A fost ultima victorie din cariera lui Ali.

Spinks a mai luptat doar o dată pentru titlul la categoria grea şi a fost învins prin KO tehnic de Larry Holmes, într-un meci pentru centura WBC, în iunie 1981.

După ce a mai participat la lupte de wreslting şi de arte marţiale mixte în finalul carierei, Leon Spinks s-a retras la vârsta de 42 de ani, cu un palmares neimpresionant, de 26 de victorii (16 prin KO), 17 înfrângeri şi trei lupte încheiate la egalitate.

 

Afla mai multe despre: leon spinks muhammad ali wbc 

viewscnt
Articole similare