Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul finanţator al celor de la Dinamo, Dragoş Săvulescu, s-a predat în Italia. Are de executat ani grei de închisoare

Fostul finanţator al celor de la Dinamo, Dragoş Săvulescu, s-a predat în Italia. Are de executat ani grei de închisoare

Fotbal

Comentarii

Dragoş Săvulescu, fostul acţionar al celor de la Dinamo Bucureşti, s-a predat, astăzi, în Italia, la Napoli. Omul de afaceri fugise din România înaintea deciziei finale din dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa, care i-a adus cinci ani şi jumătate de închisoare.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane (printre ele Săvulescu şi Borcea), în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul total se ridică la 114 milioane de euro.

Dragoş Săvulescu a fost urmaşul lui Cristi Borcea la Dinamo. În 2012, acesta i-a cumpărat acţiunile pentru aproape 1,5 milioane de euro, dar a renunţat după un singur an la conducerea clubului din şoseaua Ştefan cel Mare. Chiar şi aşa, Săvulescu şi Borcea au rămas în relaţii foarte bune.

Dragoş Săvulescu a fost asociat cu Georgică Giugiucanu şi Cristi Borcea, iar procurorii DNA au stabilit că aceştia au păgubit statul şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de euro. Aceştia au intrat ilegal în posesia unor drepturi succesorale ce aparţinea unei persoane în vârstă - Ivonne aline Buzescu-Movilă.

Afla mai multe despre: dinamosavulescu 

viewscnt
Articole similare