Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul jucător al lui PSG, cel care a propus sistemul de joc 2-7-2, a fost instalat ca principal de o echipă din Italia!

Fostul jucător al lui PSG, cel care a propus sistemul de joc 2-7-2, a fost instalat ca principal de o echipă din Italia!
Comentarii

Clubul Spezia a anunţat, joi seară, numirea lui Thiago Motta în funcţia de antrenor principal.

Thiago Motta este noul antrenor al echipei Spezia

Motta a semnat un contract pe trei ani. “Sunt foarte fericit că sunt aici şi mândru de încrederea arătată de familia Platek, de directorul Pecini şi de întreg clubul. Abia aştept să încep această nouă aventură şi să îi cunosc pe fanii Speziei”, a declarat tehnicianul.

Ultima dată, fostul fotbalist a pregătit echipa Genoa, până în decembrie 2019.

Thiago Motta, antrenorul cu o tactică revoluţionară: ”Portarul este mijlocaş, atacantul este fundaş”

Ideea sa despre fotbal este incredibilă. Thiago vorbeşte despre un sistem de joc 2-7-2, care cel puţin pe hârtie, arată foarte ciudat. Motta a jucat fotbal la cel mai înalt nivel, iar printre antrenorii cu care a colaborat se numără tehnicieni cu greutate percum Van Gaal, Mourinho, Laurent Blanc sau Frank Rijkaard.

Într-un sistem 2-7-2 aşa cum îl prezintă el, portarul ar deveni practic jucător de câmp. Motta răspunde: ”Nu, e doar unul dintre cei 7 mijlocaşi. În filosofia mea, atacantul e primul dintre fundaşi, iar portarul primul atacant. Orice atacant trebuie să pună presiune să recupereze mingea. Muncă de fundaş, nu?”.

Fundaşii laterali din sistemul lui Motta ar fi plasaţi undeva foarte sus, iar echipa sa ar urma să atace şi cu portarul, dar şi cu linia de fund la mijlocul terenului: ”Toţi trebuie să ştie să se apere” explică Motta.

Afla mai multe despre: thiago motta 

viewscnt
Articole similare