Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul portar al celor de la Galatasaray, Claudio Taffarel: "Performanţele de la Galata nu au fost reuşite datorită lui Hagi sau mie"

Fostul portar al celor de la Galatasaray, Claudio Taffarel: "Performanţele de la Galata nu au fost reuşite datorită lui Hagi sau mie"

Fotbal

Comentarii

Fostul portar al naţionalei de fotbal a Braziliei şi a turcilor de la Galatasaray Istanbul, Claudio Taffarel, este de părere că geniul din spatele succeselor realizate de Galatasaray în anii 2000 nu este Gică Hagi, Hakan Şukur sau el.

Claudio Taffarel a jucat la Galatasaray în perioada 1998-2001, alături de Gică Popescu, Gheorghe Hagi sau Gheorghe Popescu, sub comanda lui Fatih Terim, apoi a lui Mircea Lucescu. În acest timp, Galata a cucerit două titluri de campion al Turciei, după Cupe ale Turciei, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei. Brazilianul a acordat un interviu în presa din Brazilia, pentru Folhape.com.br, în care a menţionat că secretul din spatele acestor succese este antrenorul turc Fatih Terim, cel care s-a ocupat de pregătirea echipei în perioada 1996-2000.

"A avut o personalitate foarte puternică, a vurt mereu să câştige şi a cerut întotdeana maximum de la noi. Era o echipă mereu puternică, solidă în atac, la mijloc, în apărare. Performanţele nu au fost obţinute din cauza lui Hagi sau din cauza intervenţiilor mele, ci datorită întregii echipe care a jucat cel mai bun al lor şi care a fost condusă de acest mare antrenor, Fatih Terim", a declarat Claudio Taffarel.

Claudio Taffarel a jucat două finale de Campionat Mondial cu Brazilia. A câştigat-o pe cea din 1994 din Statele Unite ale Americii şi a pierdut-o pe cea din Franţa, din 1998. A strâns 101 de prezenţe pentru naţională şi este considerat unul dintre cei mai buni portari ai perioadei 1987–2012. În cariera sa, Taffarel a jucat pentru Internacional, Parma, Reggiana, Galatasaray şi din nou Parma, unde şi-a încheiat cariera în 2003.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare