Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, pus în libertate sub control judiciar! Acesta e acuzat de "spălare de capital la scară mare"

 Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, pus în libertate sub control judiciar! Acesta e acuzat de "spălare de capital la scară mare"
Comentarii

Sandro Rosell, fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, va fi pus în libertate sub control judiciar, a anunţat miercuri tribunalul spaniol care îl judecă pentru spălare de bani, legată în special de vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor selecţionatei de fotbal a Braziliei, informează AFP.

Rosell, conducător al Barcelonei în perioada 2010-2014 şi antreprenor specializat în marketing sportiv, a fost plasat în detenţie provizorie în mai 2017.

"Audienţa Naţională şi-a dat acordul pentru eliberarea sub control judiciar a lui Sandro Rosell şi Joan Besoli", colaboratorul acestuia, a indicat tribunalul, precizând că "cei doi acuzaţi se vor întoarce în închisoare la finalul audierii de astăzi (miercuri), înainte de a fi puşi în libertate".

Sandro Rosell, soţia sa şi patru colaboratori sunt acuzaţi de "spălare de capital la scară mare", prejudiciul ridicându-se la aproximativ 20 milioane euro.



Parchetul Audienţei Naţionale solicită 11 ani de închisoare şi 59 milioane euro amendă pentru Rosell.

Punerea sa în libertate intervine după audierea sa de la tribunal, în cursul căreia a negat acuzaţiile Parchetului, pe care le-a calificat drept "erori şi minciuni". "Nu au existat comisioane, nici legale şi nici ilegale", a afirmat marţi fostul preşedinte al Barcelonei.

Contractul aflat în centrul acestui caz, semnat în 2006, se referă la drepturile de televizare pentru 24 de meciuri amicale ale Selecao şi a fost parafat de fostul preşedinte al Federaţiei braziliene de fotbal, Ricardo Teixeira, cu o socitate arabă cu sediul în Insulele Cayman.

Conform tribunalului, circa 15 milioane de euro provenind din comisioane ilicite, legate de vânzarea acestor drepturi de televizare, au ajuns în conturi legate de Rosell şi soţia acestuia. Sandro Rosell ar fi păstrat aproximativ 6,6 milioane euro şi a transferat circa 8,4 milioane către Teixeira, potrivit justiţiei.

Afla mai multe despre: sandro rosellbarcelonapolitie 

viewscnt
Articole similare