Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbal feminin | Meciul României din Croaţia a fost reprogramat de UEFA. Selecţionerul Mirel Albon: "Este o veste bună"

Fotbal feminin | Meciul României din Croaţia a fost reprogramat de UEFA. Selecţionerul Mirel Albon: "Este o veste bună"

Fotbal

Comentarii

Meciul dintre selecţionatele feminine ale României şi Croaţiei, care trebuia să aibă loc pe 1 decembrie, în Croaţia, în preliminariile Campionatului European din 2022, a fost reprogramat pentru data de 22 februarie 2021, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său.

În urma depistării a două cazuri de COVID-19 în cadrul delegaţiei care urma să facă deplasarea în Croaţia, naţionala feminină nu a primit acordul de a părăsi ţara. Întreg lotul şi staff-ul tehnic au intrat în carantină, cu posibilitate de retestare după 7 zile, fiind consideraţi contacţi direcţi ai celor doi infectaţi. În urma prezentării acestor argumente la UEFA, s-a decis reprogramarea partidei.

Partida cu naţionala Croaţiei se va juca pe 22 februarie, de la ora 17:00, tot pe stadionul Aldo Drosina.

''Este o veste foarte bună, ne bucurăm să putem încheia această campanie de calificare pe teren. Cu siguranţă nu a avut desfăşurarea la care ne-am fi aşteptat, însă sperăm ca la ora meciului cu naţionala Croaţiei să avem la dispoziţie cele mai bune jucătoare pentru a putea încheia cu o victorie aceste preliminarii. Avem un obiectiv de atins: să încheiem grupa pe locul trei, pentru a fi în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preliminariile la Mondial'', a declarat selecţionerul primei reprezentative feminine, Mirel Albon.

Tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2023, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă, va avea loc în luna aprilie a anului viitor.

''Am pregătit deja un plan de acţiuni pentru anul viitor. Ne vom afla adversarii în luna aprilie, iar în toamnă, cel mai probabil, vom începe campania de calificare. Sperăm să avem tot lotul complet şi apt pentru această campanie, deoarece ne dorim foarte mult să obţinem prima noastră calificare la un Mondial'', a subliniat Albon.

În clasamentul Grupei H a preliminariilor, pe primul loc a încheiat Belgia, cu 21 puncte, urmată de Elveţia, 19 puncte, România este a treia, cu 9 puncte, Croaţia a patra, cu 7 puncte, iar Lituania este ultima, fără vreun punct.

În meciul tur, România a dispus cu 4-1 de Croaţia, pe 22 septembrie, la Mogoşoaia.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare