Experiențe împreună.
You are here:

Fotbaliştii care au intrat în istoria Champions League! Ei sunt eroii care au marcat patru goluri într-un meci. Lewandowski a reuşit în doar 15 minute

Fotbaliştii care au intrat în istoria Champions League! Ei sunt eroii care au marcat patru goluri într-un meci. Lewandowski a reuşit în doar 15 minute
Comentarii

Primul sezon de Uefa Champions League a fost marcat de o premieră. Marco van Basten a devenit primul jucător care a marcat patru goluri într-o partidă, în noul format. Atacantul lui Milan a înscris cele patru goluri într-un meci cu IFK Goteborg.

A fost nevoie să treacă opt ani până când un alt jucător să reauşească această performanţă, Simone Inzaghi. Primul jucător care a marcat patru goluri în deplasare este Andriy Shevchenko. Juca pentru Milan, care a câştigat trofeul în 2003.

În 2019, Serge Gnabry a marcat şi el patru goluri în deplasare. Robert Lewandowski a înscris de două ori câte patru goluri. Prima dată pentru Dortmund, într-o semifinală din 2013 şi a două oară, în 2019 pentru Bayern. Patru goluri în 15 minute: record! 

Dado Prso a marcat  patru goluri într-un meci în ziua în care a împlinit 29 de ani. Se întâmpla în toamna anului 2003. Echipa lui, AS Monaco, a jucat finala acelui sezon.  Ruud van Nistelrooy a marcat  patru goluri din cinci şuturi la un meci cu Sparta Praga, desfăşurat în 2004.

Luiz Adriano este însă singurul care a marcat patru goluri în prima repriză a unui  joc de  UCL.  Lista este completată, evident, de Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo.

 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe