Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbaliştii care au intrat în istoria Champions League! Ei sunt eroii care au marcat patru goluri într-un meci. Lewandowski a reuşit în doar 15 minute

Fotbaliştii care au intrat în istoria Champions League! Ei sunt eroii care au marcat patru goluri într-un meci. Lewandowski a reuşit în doar 15 minute
Comentarii

Primul sezon de Uefa Champions League a fost marcat de o premieră. Marco van Basten a devenit primul jucător care a marcat patru goluri într-o partidă, în noul format. Atacantul lui Milan a înscris cele patru goluri într-un meci cu IFK Goteborg.

A fost nevoie să treacă opt ani până când un alt jucător să reauşească această performanţă, Simone Inzaghi. Primul jucător care a marcat patru goluri în deplasare este Andriy Shevchenko. Juca pentru Milan, care a câştigat trofeul în 2003.

În 2019, Serge Gnabry a marcat şi el patru goluri în deplasare. Robert Lewandowski a înscris de două ori câte patru goluri. Prima dată pentru Dortmund, într-o semifinală din 2013 şi a două oară, în 2019 pentru Bayern. Patru goluri în 15 minute: record! 

Dado Prso a marcat  patru goluri într-un meci în ziua în care a împlinit 29 de ani. Se întâmpla în toamna anului 2003. Echipa lui, AS Monaco, a jucat finala acelui sezon.  Ruud van Nistelrooy a marcat  patru goluri din cinci şuturi la un meci cu Sparta Praga, desfăşurat în 2004.

Luiz Adriano este însă singurul care a marcat patru goluri în prima repriză a unui  joc de  UCL.  Lista este completată, evident, de Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo.

 

Afla mai multe despre: champions league 

viewscnt
Articole similare