Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbaliştii de la FCSB şi CFR Cluj, în gardă! Ce se întâmplă la finalul meciului din Supercupa României

Fotbaliştii de la FCSB şi CFR Cluj, în gardă! Ce se întâmplă la finalul meciului din Supercupa României

FCSB

Comentarii

S-au înmulţimit cererile pentru control anti-doping în fotbalul românesc. După ce Universitatea Craiova a anunţat că va comanda mai multe teste în play-off, acum şi meciul din Supercupa României, dintre CFR Cluj şi FCSB, va fi supus unui test anti-doping.

Test anti-doping la Supercupa României, CFR Cluj - FCSB

Până în acest moment, aproape toate testările anti-doping din Liga 1 au decurs fără probleme pentru jucători şi echipe. Singurul care a fost găsit vinovat a fost atacantul lui Dinamo, Gueye, depistat pozitiv la cocaină. În cazul celor trei fotbalişti de la Astra, Fatai, Seto şi Ioniţă, aceştia s-au dat singuri de gol cu câteva poze pubicate pe reţelele de socializare. 

Spre finalul sezonului, testările efectuate de Agenţia Naţională Anti-Doping s-au înmulţit, unele fiind comandate de cluburi, altele venite la iniţiativa agenţiei. 

ANAD a ajuns şi la meciul din Supercupa României, dintre CFR Cluj şi FCSB. Astfel, trei fotbalişti de la fiecare echipă vor fi supuşi unui control anti-doping, în care vor fi recoltate probe de urină şi sânge, a anunţat comentatorul Telekom Sport, Emil Grădinescu. 

Care sunt costurile unui control anti-doping

Preşedintele ANAD, Cristi Balaj, a anunţat cât a plătit Universitatea Craiova pentru controlul de la meciul cu FCSB. Astfel, o testare de urină şi sânge ajunge la suma de 6.000 de euro. 

"Dacă facem analize doar pentru urină, costă 1.611 lei. Craiova a cerut analiză de urină şi de sânge şi suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător. 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători. Am să verific, dar nu ţin minte ca o altă echipă să fi cerut şi de sânge, dar verific. Bineînţeles, se pot găsi în sânge mai multe. Hormoni de creştere... Şi mai pot apărea altele", a declarat fostul arbitru pentru Telekom Sport.

Cornel Dinu, despre preparatorul fizic de la FCSB, Thomas Neubert

”Când a venit Reghe la FCSB, a venit cu Thomas Neubert, de unde venea acesta? De la baza puşcaşilor marini, militară, de la aeroportul din Frankfurt şi acolo era preparator fizic. Şi s-au făcut asocieri că băieţii ăia, puşcaşi marini, care pleacă câte 24-48 ore fără să doarmă, mai iau nişte prafuri”, a comentat Cornel Dinu la Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: fcsbcfr clujcontrol anti-dopingsupercupa romanieianad 

viewscnt
Articole similare