Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul care a recunoscut că a fost transferat cu forţa de Dinamo: ”M-au luat cu japca, n-am vrut să vin”. Ce presiuni au fost făcute asupra lui

Fotbalistul care a recunoscut că a fost transferat cu forţa de Dinamo: ”M-au luat cu japca, n-am vrut să vin”. Ce presiuni au fost făcute asupra lui

Top Interviuri

Comentarii

Alexandru Boc a fost invitatul lui Alexandru Săbău în ediţia din această săptămână a TOP Interviurilor. Fostul mare fundaş a povestit cum s-a transferat de la Petrolul la Dinamo, deşi n-a vrut.

Alexandru Boc a fost unul dintre cei mai cunoscuţi fundaşi din anii '60-'70. A jucat în celebra victorie cu 3-1 reuşită de Petrolul în faţa lui Liverpool şi a luat un titlu cu ”lupii galbeni”. A fost remarcat de Dinamo, care s-a decis în 1967 să-l transfere. Alexandru Boc susţine că transferul s-a făcut împotriva voinţei sale, dar până la urmă nu a avut de ales:

”M-a iubit lumea (n.r. de la Petrolul)c eva ieşit din comun, pentru că eram cel mai mic din echipă şi îi aveam pe ăştia din echipă care ţineu la mine. Plus că, din păcate, am jucat în Liga Campionilor cu Liverpool, am câştigat aici (scor 3-1), am dat şi gol cu capul. Şi acolo ne-au bătut cu 2-0, dar am fost fără 5 titulari. Anul următor, după ce am jucat cu Liverpool, am avut ghinion pentru că a murit taică-miu, dar m-am dus la înmormântare. Am jucat duminică cu UTA, la Ploieşti, miecuri aveam meci hotărâtor cu Dinamo. Am fost noapte cu maşina, cu un delegat, marţi am fost la înmormântare, m-am întors şi am jucat cu Dinamo. Toată tactica era făcută pe mine, copilul ăsta nu poate să reziste atât.

Între timp a venit Dinamo, m-a luat cu japca. Nu am vrut să vin, m-a luat în armată. Au luat patru jucători de la Petrolul, trei la MFA, eu la Pompieri. Am plecat în America cu lotul olimpic, de la aeroport, la Izvor, m-au oprit la unitatea de acolo. Am sărit gardul noaptea, am luat taxiul, am fugit la Ploieşti. M-am dus cu Petrolul să joc amical la Piteşti şi au venit şi m-au arestat dezertor. M-au dus înapoi şi a trebuti să stau 6 luni de zile fără drept de joc. Petrolul nu mi-a dat dezlegarea, Dinamo nu a putut să mă ia. Mi-au dat apartament pe Magheru (n.r. în Bucureşti) şi am stat 6 luni fără drept de joc”, a declarat Alexandru Boc în cadrul emisiunii Top Interviuri.

Alexandru Boc şi-a început cariera de profesionist la Petrolul şi a jucat apoi pentru Dinamo, Sportul Studenţesc, Rapid şi Craiova. Are şi 6 selecţii la echipa naţională.

Afla mai multe despre: alexandru boc 

viewscnt
Articole similare