Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul care l-a numit "nebun" pe Gigi Becali a ajuns să "bată mingea" într-un campionat obscur al Europei. "N-o să joc niciodată la FCSB"

Fotbalistul care l-a numit "nebun" pe Gigi Becali a ajuns să "bată mingea" într-un campionat obscur al Europei. "N-o să joc niciodată la FCSB"

Fotbal

Comentarii

Despre fotbalistul de origine nigeriană Kehinde Fatai s-au spus extrem de multe poveşti. A ajuns în România în urmă cu 12 ani, adus de Ion Marin "Săpăligă" la FC Farul. Avea doar 17 ani şi s-a dovedit a fi cel mai talentat puşti într-un trial la care au participat 450 de nigerieni.

În trialul organizat de o firmă de impresariat, la Abuja, Ion Marin a fosti impresionat de patru fotbalişti şi nu s-a lăsat până nu i-a adus în România. Era forba de Fatai, Mansur, Uche şi Henry (decedat în timpul unei partide amicale, jucând pentru Delta Tulcea). Pentru că erau minori, Ion Marina fost "obligat" să-i înfieze pe jucătorii africani. Mai erau doar câteva luni până la împlinirea vârstei majoratului, aşa că operaţiunea a fost strict o reuşită legislativă.

A îmbrăcat tricolul Farului şi a impresionat rapid cu agilitatea sa. Farul nu mai semăna cu cel care juca finala Cupei României, aşa că devenise o pălărie prea mică pentru el. Mai multe cluburi din ţară l-au dorit, însă Astra a fost cea care avea cele mai bune relaţii cu Farul, la acea vreme, iar mutarea s-a realizat cu brio. Pe aceeaşi filieră au ajuns la Ploieşti, Florin Pătraşcu, Alexandru Măţel şi Ben Teekloh. Se întâmpla în vara lui 2010, iar transferul avea să fie cu noroc pentru nigerian. A marcat peste 30 de goluri în trei sezoane şi a făcut pasul către fotbalul din Vest, nu înainte să refuze pe FCSB, acolo unde Gigi Becali l-a dorit cu ardoare.

"Gigi Becali e un nebun"

"Am avut posibilitatea să ajung la Steaua, am primit o ofertă după primul meu sezon la Astra, dar Ioan Niculae nu m-a lăsat. În plus, Becali este un nebun! vorbeşte prea mult la televizor, nu îmi place. Îmi aduc aminte că am marcat cu Steaua şi vorbea urât despre mine la televizor. Zicea că un fotbalist cu numele meu nu va juca niciodată la echipa lui. Din acel moment mi-am zis că niciodată n-o să joc pentru echipa lui”, a povestit Fatai, câţiva ani mai târziu, despre oferta primită de la Gigi Becali.

A plecat împrumut la Club Brugge, pentru 400.000 de euro, însă nu a confirmat şi s-a întos la Astra, în 2014. A mai jucat un sezon pentru formaţia lui Ion Niculae, apoi a plecat definitiv la Sparta Praga, pentru 500.000 de euro. A marcat 14 goluri în două sezoane şi a făcut subiectul unui nou transfer: a plecat la Ufa, în prima ligă din Rusia, pentru 1,3 milioane de euro. În două sezoane, a bifat 50 de meciuri şi a marcat doar 8 goluri. Ruşii nu stau prea bine la capitolul "răbdare", aşa că i-au reziliat contractul fără să stea pe gânduri.

Între timp, Kehinde Fatai şi-a obţinut cetăţenia română şi a declarat că este dispus să îmbrace tricolul galben, dacă selecţionerii i-o vor cere. Fatai a jucat pentru naţionalele de tineret ale Nigeriei, însă n-a debutat şi la seniori.

"Bate mingea" în Belarus. Cifre dezastruoase

Din vara anului 2018, Kehinde Fatai joacă pentru fosta campioană a Belarusului, Dinamo Minsk, care în acest sezon este pe locul 4, la 18 puncte de liderul Brest, fiind în afara calculelor pentru cupele europene.

În ultima etapă, disputată împotriva celor de la Dnyapro, Fatai a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 76. Cu un minut înainte de fluierul final, fostul jucător al Farului a marcat şi a dus scorul la 3-0 pentru Dinamo Minsk. Cu toate acestea, cifrele nigerianului sunt departe de cele reuşite în România. A jucat 26 de partide pentru Dinamo Minsk, în acest sezon, şi a marcat doar trei goluri.

Şi cota sa este în picaj. La 29 de ani, Fatai este cotat la 650.000 de euro. În 2014, pe vremea când juca la Astra Giurgiu, Kehinde Fatai costa 2,5 milioane de euro.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare