Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul de la Lazio numit ”noul Messi” de Dan Petrescu, record impresionant în La Liga. Cu ce se laudă puştiul minune

Fotbalistul de la Lazio numit ”noul Messi” de Dan Petrescu, record impresionant în La Liga. Cu ce se laudă puştiul minune
Comentarii

Înaintea partidei dintre CFR Cluj şi Lazio, din Conference League, Dan Petrescu (55 de ani) l-a numit pe Luka Romero (18 ani), jucătorul italienilor, ”noul Messi”. Acesta a reuşit un record impresionat pe vremea în care evolua în La Liga.

CFR Cluj şi Lazio Roma se întâlnesc în partida retur din prima dublă eliminatorie din primăvara europeană a Conference League. Italienii beneficiază de avantajul de un gol obţinut în turul de pe ”Olimpico”.

În echipa de start a lui Lazio trimisă de Maurizio Sarri la returul din Gruia se regăseşte şi numele lui Luka Romero, jucător numit de Dan Petrescu, înaintea partidei, ”noul Messi”.

”Noul Messi”, record istoric în La Liga. Cu ce se laudă puştiul minune al lui Lazio

Iar vorbele experimentatului antrenor român nu sunt chiar în vânt, ci conţin o anumită substanţă, deoarece tânărul jucător al formaţiei italiene are un record de precocitate stabilit în campionatul spaniol.

Luka Romero a ajuns la Lazio în 2021, în schimbul a doar 200.000 de euro. Anterior, el a fost legitimat la RCD Mallorca, vreme de şase ani (2015-2021).

În această perioadă, atacantul lateral a trecut pe la toate grupele de juniori ale clubului din Palma de Mallorca şi are la activ prezenţe inclusiv la prima echipă.

A bifat şi un meci în Primera Division, ocazie cu care a stabilit un record impresionant în istoria campionatului spaniol. La doar 15 ani şi 219 zile, Luka Romero a devenit cel mai tânăr jucător care a debutat în La Liga.

Fotbalistul a reuşit această performanţă la data de 24 iunie 2020, într-un meci Real Madrid - Mallorca, scor 2-0.

La acel moment, Luka Romero era considerat de spanioli ”Messi al Mexicului”.

Luka Romero s-a născut la data de 18 noiembrie 2004, în Mexic, dar a evoluat la naţionalele de juniori ale Argentinei, de la U15 până la U20. Astfel, este de aşteptat să îşi facă în curând şi debutul la prima reprezentativă a ”Pumelor”.

Ajuns la 18 ani, Luka Romero a crescut în fotbalul spaniol, iar în 2021 a semnat cu Lazio, unde a crescut de la sezon la sezon, fiind ajutat şi de tehnicianul Maurizio Sarri.

Contractul său cu echipa din Roma expiră la finalul stagiunii, dar sunt toate şansele ca angajamentul să se prelunegască.

La nivel de seniori, deşi a împlinit abia 18 ani la sfârşitul lui 2022, Luka Romero a adunat nouă meciuri şi un gol la Mallorca şi 20 de partide şi un gol la Lazio.

Cota sa actuală este de un milion de euro, conform specialiştilor de la transfermarkt.com.

Afla mai multe despre: luka romerolaziola liga 

viewscnt
Articole similare