Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul de origine română, trecut pe la Real Madrid şi Bayern Munchen, a semnat cu o formaţie din Ligue 1

Fotbalistul de origine română, trecut pe la Real Madrid şi Bayern Munchen, a semnat cu o formaţie din Ligue 1

Fotbal

Comentarii

Publicaţia franceză, Nice-Matin, a anunţat că echipa locală, OGC Nice, s-a înţeles cu fotbalistul de origine română, Flavius Daniliuc (19 ani), căpitanul echipei de juniori de la Bayern Munchen.

Fotbalistul la Viena, din părinţi români, a renunţat să mai spere că va primi şanse în prima echipa a celor de la Bayern Munchen, aşa că a semnat primul său contract de profesionist, cu formaţia franceză OGC Nice. Zilele următoare, Daniliuc se va alătura lotului antrenat de. În primă fază, acesta va fi trimis să joace la echipe de rezerve a celor de la Nice, iar dacă progresul său este cel aşteptat de toată lumea, va fi promovat la prima echipă.

În această ediţie a UEFA Youth League, cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Flavius Daniliuc a evoluat şapte partide, reuşind să marcheze un gol.

A jucat la Real Madrid, înainte de a ajunge la Bayern Munchen

Flavius Daniliuc a trecut printr-un moment extrem de dificil pe când avea doi ani. O afecţiune ar fi putut să-l ţină departe de marea sa iubire - fotbalul. “M-am născut cu o gaură de 9 milimetri în ventricul. Eram în pericol de a mă sufoca şi mama mă supraveghea. La doi ani am fost operat pe inima. Când am crescut, doctorii mi-au interzis să joc fotbal toamna şi iarna. Aveam un sistem imunitar fragil, iar o pneumonie putea să-mi fie fatală. Tata s-a întâlnit însă întâmplător cu un cunoscut, care i-a recomandat un produs naturist. După jumătate de an, s-a produs minunea: eram complet sănătos”, a povestit Flavius Daniliuc pe site-ul său, în urmă cu câţiva ani.

În 2010, la 9 ani, Flavius s-a apucat de fotbal la Admira Wacker Modling, însă a făcut rapid pasul către Rapid Viena, acolo unde şi-a ocupat locul în flancul stâng al apărării. În 2011, Real Madrid îl sufla pe jucătorul cu origini române, însă se provoacă un adevărat scandal. În 2016, Real Madrid era sancţionată de UEFA pentru modul în care a fost realizată trecerea sa din Austria în Spania.

În 2015, contractul cu Real Madrid avea să fie rupt, iar Daniliuc ajungea la Bayern Munchen, acolo unde îl aştepta cu braţele deschise un alt jucător care a ales să reprezinte Austria, David Alaba, cel care i-a devenit precum un frate mai are. Fundaşul stânga austriac i-a convins pe cei de la Bayern Munchen să-l aducă pe Flavius Daniliuc la club. "Sunt foarte mândru de Daniliuc. E un tânăr super! S-a descurcat foarte bine până acum. Mă bucur pentru el şi pentru familia lui. Îi cunosc de ceva vreme", spunea Alaba, în urmă cu câţiva ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare