Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul din MLS a fost dat afară de club din cauza soţiei! "Îmi pare rău pentru durerea provocată"

Fotbalistul din MLS a fost dat afară de club din cauza soţiei! "Îmi pare rău pentru durerea provocată"
Comentarii

Jucătorul sârb Aleksandar Katai a fost dat afară de la echipa Los Angeles Galaxy, după postări "rasiste şi violente" pe reţelele de socializare ale soţiei lui, informează BBC.

Soţia lui Katai, Tea, a părut să-şi bată joc de protestatarii Black Lives Matter după decesul lui George Floyd şi să glumească despre jafuri în postările Instagram.

Tea s-a declarat în favoarea uciderii protestatarilor, pe care i-a descris ca o "turmă dezgustătoare”, în mesajele scrise în limba sârbă.

Într-un comunicat publicat vineri, clubul din Major Soccer League a confirmat că jucătorului i-a fost reziliat contractul.

"LA Galaxy a constatat o serie de mesaje rasiste şi violente pe reţelele de socializare, postate de Tea Katai, soţia mijlocaşului LA Galaxy Aleksandar Katai. LA Galaxy a condamnat cu tărie mesajele şi a cerut îndepărtarea lor imediată. Clubul LA Galaxy este ferm împotriva rasismului de orice fel, inclusiv a celui care sugerează violenţă sau încearcă să ia în derâdere eforturile celor care urmăresc egalitatea rasială", se arată în comunicat.

Katai a spus că postările soţiei lui sunt inacceptabile, adăugând că părerile ei nu sunt cele pe care le împărtăşeşte şi nu sunt tolerate în familia lui.

Fotbalistul de 29 de ani a adăugat: "Aceasta este o greşeală a familiei mele şi îmi asum pe deplin responsabilitatea”.

"Mă voi asigura că eu şi familia mea vom lua măsurile necesare pentru a învăţa, înţelege, asculta şi susţine comunitatea neagră. Îmi pare rău pentru durerea pe care aceste mesaje au provocat-o familiei LA Galaxy şi tuturor aliaţilor în lupta împotriva rasismului”, a mai spus el.

Katai a avut două apariţii pentru Galaxy după ce s-a transferat de la Chicago Fire, în decembrie. El a jucat anterior pentru Steaua Roşie Belgrad şi Alaves.

Afla mai multe despre: aleksandar katai 

viewscnt
Articole similare