Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul pe care Ilie Balaci îl punea peste Dobrin şi Hagi: "Parcă avea mai mult!" Cuvinte uriaşe despre cei mai mari jucători ai României

Fotbalistul pe care Ilie Balaci îl punea peste Dobrin şi Hagi: "Parcă avea mai mult!" Cuvinte uriaşe despre cei mai mari jucători ai României

Special

Comentarii

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist român din istorie, Ilie Balaci s-a stins fulgerător la doar 62 de ani, însă lasă în urmă o moştenire imensă.

Balaci a fost înmormântat, marţi, în Craiova, fiind condus pe ultimul drum de mii de prieteni şi fani.

În urmă cu 20 de ani, fostul mare internaţional român revenea în România după 7 ani petrecuţi ca antrenor în strâinătate şi vorbea la superlativ despre numele mari ale fotbalului românesc.

Suprinzător pentru mulţi, întrebat cine a fost cel mai bun jucător român din istorie, Balaci îl alegea pe Ion "Liţă" Dumitru (68 de ani).



"E greu să spun cu cine am semănat sau cine seamănă cu mine. Pot să vă zic cine mi-a plăcut. Iar de plăcut au fost mulţi! Un Liţă Dumitru, un Dobrin, un Florea Dumitrache. După, sunt o grămadă. Generaţia care a fost în Italia şi America (n.r. CM 1990 şi CM 1994), cred că a fost cea mai bună.

Liţă Dumitru, din punctul meu de vedere, privind cu ochii antrenorului, făcea cele două faze. Avea foarte multe lucruri. Gicu Dobrin alegea soluţia cea mai bună, în cel mai scurt timp. Aici a fost peste toţi. A apărut apoi Hagi, cu aceste ruperi de ritm, cu acest şut extraordinar, nimicitor.

Dar parcă Liţă Dumitru avea mai mult! Din punctul meu de vedere. Pentru alţii sunt Hagi sau Dobrin.

Dacă e să privim prin prisma meciurilor sau golurilor, trebuie să fie Hagi
", declara Ilie Balaci la revenirea în ţară după experienţa din ţările arabe.

Fostul fotbalist şi antrenor Ilie Balaci a fost înmormântat, marţi, cu onoruri militare, la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.
 

Afla mai multe despre: ilie balacilita dumitruhagidobrin 

viewscnt
Articole similare